Bloggintresserade

onsdag 9 juli 2014

Hallonmums....


Hallon är verkligen mitt favoritbär och idag fanns det mycket av dem! Har de "fina" kvar att plocka, de som ska frysas in hela.


Har bakat hallonbullar, vanlig bulldeg som jag fyllt med 150 g mandelmassa, 75 g smör och ca 2 dl hallonsylt, kan rekommenderas och de blir goda även med annan sylt.



Satt en laddning med hallonlikör, lovar att den blir vansinnigt god lagom till julafton!
Ca 1 liter hallon + 75 cl vodka, detta får stå i rumstemperatur i 3 veckor sen silas hallonen bort och man tillsätter vit sirap efter tycke och smak!


De sista bären blandade jag med svarta vinbär och kokade en lättsockrad sylt, den blir mumsig på filen i vinter!
Vad gör ni av era hallon, blir glad för nya tips!
/Lotta

2 kommentarer:

LINDA sa...

Så smaskigt! Själv läser jag bok i skuggan och äter djungelvrål ;) Du nämnde något om någon dryck med citronverbena. Om du kommer ihåg vid tillfälle så får du gärna ge mig receptet :) I morgon ska jag segla, så då blir det bad i "din" sjö ;)

Kram
//Linda

Meta sa...

Jag älskar också hallon. I år har nåt odjur festat på mina så det är inte mycket att ha. Hoppas de tar igen sig till nästa år annars får jag nog plantera nya för Hallon måste jag ha. Det låter väldigt gott det du gjort
Önskar dig en härlig sommartorsdag
kam Meta