Bloggintresserade

tisdag 21 maj 2013

Rabarbertips

Idag var det för blött för att jobba i trädgården så det blev till att skörda rabarber istället, de är verkligen som finast nu.

  
En del hamnade i frysen till vinterns goda pajer....


så blev det chutney, just denna är en av våra favoriter!
Rabarber chutney:
500 g rabarber, 2 röda lökar, 1½ msk ättika (24%), 3/4 dl vatten
Börja med att skiva rabarbern och hacka löken, blanda sen med vatten och ättika och koka i 10 minuter.
Tillsätt sen 5 dl socker, 1 tsk mald ingefära, 1½ msk curry, 2 tsk salt, 2 hackade chili, 6 hackade aprikoser.
Koka sakta i 30-40 minuter till önskad konsistens, förvara i kylskåp.


Några burkar sylt till morronfilen blev det också
Rabarber och jordgubbssylt:
800 g rabarber, 1 l jordgubbar, 1 vaniljstång, ½ citron i klyftor, 2 dl socker, 4 dl vatten, ½ dl koncentrerad flädersaft, 1 tsk hela kardemummakärnor.
Blanda allt och koka till lagom tjocklek.

Jättebra att använda resterande jordgubbar från frysen eftersom det snart är ny säsong!

7 kommentarer:

Meta sa...

Det där lät ju toppen. blir sugen på rabarber.
Ha en fin onsdag verkar som om det kan bli lite bättre väder här i alla fall. Just nu ser jag inte till grannhuset.
Kram Meta

Nilla sa...

Så mycket gott. Jag har ju ingen rabarber här uppe. Men jag köpte lite sista jag handlade, och gjorde en paj. Mums, så gott det var. Men jag har rabarber nere på Österlen. Åker ner om 1,5 vecka, hoppas den fortfarande är fin då. Så jag kan frysa in lite att ha till sommaren. Kram

Mina fotostunder sa...

Oj så mycket gott!
Tack för recepten!
Kram!

Ellen sa...

mmmmm så godt det ser ut! rabarba chutney har jeg aldri smakt, høres spennende ut! Takk som deler oppskrift:)
Her regner det også i dag og plantene vokser og nyter godt av regnet:)
Takk for din fine kommentar hos meg♥
Ha en fin dag. Klem

lavendel mio sa...

Wow, rabarbra allerede:)
Her må jeg nok vente noen dager før jeg kan plukke mine:)
Rabarbra chutney ser så godt ut:)
Ønsker deg en fin kveld!
Klem Hanne

Marina sa...

Låter gott. Tack för recepten.

Kram

LINDA sa...

Åh, nu hoppas jag nästan på en blöt dag så att jag kan testa det där chutney-receptet. Vad tror du händer om man utesluter ättika? Just ättika och vinäger är det värsta jag vet i smakväg, fast chutney brukar ju kunna vara väldigt gott ändå ;)

Kram
//Linda