Bloggintresserade

söndag 5 maj 2013

Primör helg.....


Igår hittade vi massor av finfin ramslök (skogsvitlök) så idag åkte vi tillbaka och plockade en hel korg full!!!
så nu ligger det många små påsar i frysen och väntar på att bli tillagade!Vi har gjort både ramslöks pesto och ramslöks soppa, båda mycket goda...Premiärskörd av späd rabarber blev det idag, tycker inte det gör något att plocka den så här liten för den växer alltid ifrån oss, så till efterrätt blev det små smulpajer.Det blev också skörd av ärtskott i växthuset, känns riktigt lyxigt!...och igår blev det nässelsoppa till förrätt...synd att man inte gör det oftare för det är väldigt smaskigt!...och idag blev det färsk sparris ...
Nu har den goda matlagningen med synnerligen närproducerad mat startat!!!!!
Det gillar vi!
Har ni några roliga ramslöks recept vore det kul att ta del av dem.

Ha en fortsatt fin vårkväll, själv ska jag ta en runda till växthuset nu.

Bli med!

7 kommentarer:

Marit Helene Gåsland sa...

Så mye godt, ramsløk har jeg prøvd å så men jeg får den ikke til(jeg har ikke gitt opp da)hehe.
Nå ble jeg veldig sulten, lurer på hvorfor???

Ha en fin ny mai-uke.

Pia Gustafsson sa...

Wooow, det var inte dåligt. Ramslök har jag i rabatten med rabarberna är inte på långa vägar klara ännu. Sååå gott med den första pajen/ desserten. Kraaaaaam Pia

Marina sa...

Ser så gott ut! Jag har faktiskt aldrig provat vare sig nässlor eller ramslök.

Kram

LINDA sa...

Oj, har du sparris alla redan! Impad. Jag har lagt glas över mina bäddar, men inte en endaste liten knopp syns till. Här har helgen också gått i primörernas tecken. Jag har lagat mat och maken har fixat en ny terrass. Vi bestämde oss i onsdags. I fredags efter jobbet satte maken i gång med stenmjölet och började lägga plattor i går. Efter lunch i dag handlade vi utemöblerna och i kväll invigde vi terrassen med middag tillsammans med mina föräldrar. Mysigt!

Kram
//Linda

Rigmor sa...

Mycket grönt var det! Ramslök har jag då ingen sett, och rabarbern...ja den har säkert fått fart den här helgen, så det måste kollas upp i morgon...rabarberpaj...det är vår det!!
Kram kram

Anna Vattenkanna sa...

Jaha, ni har ju värsta gourmetrestaurangen i ert kök. Fem Michelinstjärnor. Det finns inget godare än nyskördade grönsaker tillagade direkt.

Kram

Paula i pörtet sa...

Det borde vara förbjudet med så mumsiga foton på ätbara nyttigheter ur naturens skafferi, snålvattnet rinner till! Ramslöken har jag aldrig sett jag trodde den bara växte på Gotland men nu kanske jag blandar ihop begreppen. Var växer den?
Nässlorna har inte tittat upp hos mig, men jag har införskaffat handskar så jag ska kunna plocka dem. Jag brukar ibland torka några buketter för att sedan ha på filen, väldigt nyttigt.
Tack för alla fina bilder, ljuvliga vårtecken