Bloggintresserade

onsdag 12 september 2012

Hur gör ni??


Nu har jag kokt tomatsås till vinterns pizzor, fryst in skivad paprka samt massor av björnbär men jag känner att det vore bra med lite nya tips och tricks.....




Har någon gjort kapris på fäderbär, det ska ju gå så bra, vilket inte jag tyckte så nya tips vore bra.


..och plommon i all ära men man kan ju inte äte hur mycket chutney och marmelad som helst..


och så alla fina björnbär som jag tycker är så fulla av kärnor, passerar ni dem???? smaken är ju annars såå god.
Hoppas på många kuliga tips.

a piece of heaven

9 kommentarer:

Märit i Mariehem sa...

Så läckra bilder!
Här har inte just blivit några plommon i år, så det problemet finns inte. Vi brukar inte få mera än vi kan äta upp direkt.
Vilka fina björnbär du får. Vår enda buske står utanför hönsburen och är inväxt med brännässlor och bevakad av jordgetingar, så jag har inte ens kommit åt att titta på den.

Felix sa...

Vilka härliga bilder! Blir riktigt hungrig... Björnbär har jag aldrig plockat, och vi har inte så gott om tomater eller plommon i år. Men tidigare år när vi hade ett större plommonträd och fick stora skördar brukade jag baka mjuka plommonrutor i långpanna och frysa in. Passar både till kaffe och som dessert med glass. Dessutom är plommonsaft gott och ett lätt sätt att ta hand om stora mängder plommon. Passar bra även som måltidsryck. Mejla mig om du vill ha recepten. Min epost finns i högermarginalen på bloggen. Ser ingen epost till dig...

Har aldrig testat men jag tror att det går att göra saft även på fläderbär (inte bara på blommorna).

Septemberhälsningar
Elisabet

Beatrice sa...

Varm fläderbärssaft vid förkylning har jag fått ett antal gånger. Det är vanligt i Tyskland i alla fall. Den är jättegod. Har inget recept att ge dig men det borde gå att googla fram.

Jag såg även någon häromdagen som hade gjort falsk kapris. Skall se om jag hittar tillbaka till det inlägget.

Som relativt ny läsare vill jag passa på att tacka för att du delar med dig av din vardag och dina magiska bilder. Fantastiskt fina.

Nette Cecilia sa...

Tänk så mycket gott du har ,jag skulle nog genast äta upp allting som tycker om frukt o bär ,kram Nette

Villa Ryttarängen sa...

Vilka skatter du har där. Björnbär, plommon och allt det andra. Jag är så imponerad. Här blev det inga plommon, dåligt med tomater och björnbär... det finns ju knappt.Ät och njut! Kram Pia

Candy C. sa...

I have no tips for you but I enjoyed seeing all your beautiful vegetables and fruits! :)

LINDA sa...

Fantastisk bild på plommonen - den skulle vara fin som tavla på väggen!

Byter gärna tomatfröer med dig :)

Kram
//Linda

Steffi sa...

Wonderful photos!

Unknown sa...

Hej Lotta,
Tack snälla för tipset om att frysa in tomater precis som de är! Visste inte att det funkade så bra:) Vad gäller plommon så halverar jag dem och styckfryser dem på en bricka med bakplåtspapper. När de är hårda lägger jag dem i glasslådor. Jättefina att ta upp och lägga i t ex ett pajskal:)
Kram!