Bloggintresserade

tisdag 13 december 2011

Mer juldofter..

Idag har jag börjat att förbereda julmaten och jag hitade ett gammalt Arla recept på rödkåls chutney som jag provade. Det blev helt i min smak så det rekomenderar jag gärna.


Jag har faktiskt stoppat det i frysen istället för kylen, kände att det var lite lite syra och socker för att det skulle hålla sig annars???

Det fanns så mycket rödkål att det räckte till den traditionella också, men jag ökar upp med vinbärsgelé för jag tycker inte den blir tillräckligt söt annars.

De här recepten har jag hållit fast i sedan den tiden då vi odlade grönkål och rödkål i stor skala. Hoppas att jag hittar grönkål i affären nästa gång jag handlar för långkål är vår favorit på julbordet.

Så fick det bli en omgång päron marmelad till julens alla goda ostar och sen blev det även en sats med fikonmarmelad när jag ändå var igång.


Den här är sååå mumsig!


Blandade även ihop julsnapsen  = en besk historia!

Hoppas att detta har gett lite inspiration och julkänsla, jag kan lova att det har doftat gott i köket iallafall.

5 kommentarer:

Katarinas trädgård sa...

Hej och tack för dina trevliga hälsning på min blogg! Vilka fina matbilder, rödkålen är ju ursnygg! Och sugen på att koka marmelad blev jag!
Hälsningar
Katarina

Vita rosor och förgätmigej sa...

Men kvinna! Jag tror jag går av! Vilken mat du lagar! :)

Jag älskar också att laga mat så det brukar jag pyssla med närhelst jag får tid över... vilket inte blir sådär jätteofta med fyra barn mellan 1 och 6 år i huset. ;)

Näe, det där angående alkohol tror jag beror mycket på hur man själv upplevde det som barn. Min pappa blev knäpp så fort han drack och det tyckte jag var väldigt obehagligt, medan min mans far inte alls var så när han drack... För mig känns det såklart jätteviktigt att mina barn inte ska känna samma rädsla som jag gjorde som liten!

Kram på dig!

Anna

samson sa...

oj oj vad mycket gott du lagat,mumsa på i jul,maggan

krakel sa...

Så mycket gott du gör. Jag är lite bekväm och köper en del färdigt. Typ fikonmarmelad och färdigkokt skinka.

Kathrine sa...

Hei:) Tusen takk for koselig kommentar i fotobloggen min.
Morro med hjemmelaget til jul. I år har jeg laget geléer til julegaver, av rips, stikkelsbær, blåbær og tyttebær.
Grønnkål har jeg masse av i hagen i år. Før hadde jeg en hageblogg, men den tok for mye tid, så jeg la den ned. Samler på mange stauder, og har nå fått en fin dam i hagen også.
Ønsker deg en trivelig førjulstid:)