Bloggintresserade

tisdag 16 juli 2013

Månadens favoritväxt / Juli


Zinnior får bli min favoritväxt denna månad.
De är så tacksamma och lättodlade och har en färgrikedom utan dess like...många gånger skulle man inte ens drömma om att sätta ihop dessa färger men ändå blir det jättefint när det handlar om Zinnior!!!!
Jag har drivit upp flera olika sorter och det är verkligen stor skillnad på dem, en del påminner nästan om Gerbera tycker jag.


Här hittar du fler månadsfavoriter:

9 kommentarer:

Hans sa...

Vilka fantastiska bilder!
Jag förstår att dessa blommor är favoriter.
Ha det gott.

Laila sa...

Vilka färgkaskader! Har inte givit mig på Zinnia än, har fullt sjå att hålla liv i perennerna och köksträdgården i det här torrhålet!
Visst åkte vi E4 ner mot Österlen och när vi for där längs Vättern tänkte jag faktiskt på dig! Har alltid föreställt mig att du bor någonstans på den sidan men där och då slog det mig att det ju finns strand på andra sidan också! Så bra att du bor där i den vackra Grännatrakten! Jag hör gärna av mig nästa gång det bär neråt - och har du/ni vägarna till Stockholm är ni givetvis välkomna att fika hos oss (även om det innebär en liten avstickare österut från stan)!
Ha det gott!/Laila

Anna Vattenkanna sa...

WOW! Så härliga zinnior du har odlat fram. Gladblommor i gladfärger, bättre kan det inte bli!
Kram

LINDA sa...

Några sådana satte inte jag i år. Tyckte inte att mina plantor blev så roliga förra året, men ska nog göra ett nytt försök – de är ju så fina.

Kom hem från bryggan i dag och hittade ”vidbränd” rabatt, så här går vattenspridaren för fullt. Hoppas inte det blev slutet för mina fina blåvindor!

Ska bli roligt att ses i morgon. Kommer Russan med?

Kram
//Linda

carinaon sa...

Wow, vilka vackra blommor och vilka underbara bilder du har tagit!
Ha det fint,
Carina

LINDA sa...

Så roligt att Russan kommer med – hon får vara överallt utom vid kaninen med tanke på att han fortfarande är så krasslig och lätt tappar balansen. Tyckte att Russan var så supermysig!

Kram
//Linda

Jannibele sa...

For en lekker og fargerik sommerbukett. Zinnia er virkelig fine og gir stadig nye blomster å sette i vasen. Jeg har sådd dem for første, og slett ikke siste gang i år. Nyt sommerdsgene!

Anna-Maria sa...

Oj vad läckert! MAn blir hur glad som helst av dessa favoriter!

Maribel sa...

Vad fina de är, en riktig färgkavalkad. Zinnia skall jag ha nästa år.
Ha det bra /Marika