Bloggintresserade

lördag 27 augusti 2011

Sista veckan i augusti...

En nässelfjäril som slagit sig ner i vår häck och snällt lät sig fotograferas.

Det här är en vanlig syn på våra vägrenar så här års, ogräs kan också vara vackert!

En echinacea purp. Magnus, ett gammalt röjningsex från plantis, tänk vissa namn sitter kvar trots att det var ganska längesen man jobbade där.

Här har den fått sällskap,

men tyvärr börjar de lida mot sitt slut, fast deras fröställningar är också pampiga.

Våra kaprifoler vill sig inte alls i år, det är nån sjuka på dem fast det syns inte på denna bilden, men den rödrosa färgen gör sig fint mot vår gamla svinhusvägg tycker jag.

Björnbärsbusken mot samma vägg vill sig dessto bättre, det har aldrig varit så mycket bär som i år så det ska bli kul att plocka dem - om man bortser från alla sylvassa taggar förstås. Köpte den för att den skulle vara taggfri men så var inte fallet.

Fröställning av riddarsborre, borde väl igentligen klippa ner dem så att de inte ska fröa men de är ju rätt vackra där de står.

  och det här var en gång en rosa vacker pion..

Det här är en monarda men den var så taskig i sin rosalila vissenhet så den passade bättre i brunt, det hör ju liksom hösten till.

Ytterligare ett röjnings ex, tror det är en daglilja?

Och så slutligen en bild på våra japanska lyktor, de växer som ogräs och skulle ta över hela grusgården om de fick fritt spel....

Sen får man inte glömma att njuta en liten stund av sensommaren då solen visar sig. Mjölk kannan är mitt senaste loppis fynd för 15 kr och jag gillar den skarpt, assietterna köpte jag tidigare i sommras för 10 kr/st. Det är kul att fynda på loppisar.

Inga kommentarer: