Bloggintresserade

tisdag 6 januari 2015

Pelargonomvårdnad....


Äntligen tog jag mig lite tid och ägnade pelargonerna lite omvårdnad, de hade inte fått vatten sen jag ställde in dem så de var törstiga, rensade borta en massa torra blad och tog bort de blommor som fortfarande var fina. Trots vanvården var det bara en som var död men den hade å andra sidan inga rötter....fattar inte hur den kunde blomma i somras???? Sen kunde jag då inte låta bli att leka lite med kameran, som ni ser!......snart är det sommar igen!Må så gott!
/Lotta

10 kommentarer:

Meta sa...

Jag har också gått och sneglat på mina pellisar, får nog ta ett tag i dom jag med. De ser lite taniga och grå ut.Snart är det dags att ta ut dom.
Ha en fin fortsättning på året
kram Meta

cissi sa...

Döttrarna säger att pelargoner är riktiga tantblommor......men om det är så kan jag nog faktiskt gå med på att vara tant! :)

åse sa...

Härliga bilder påminner om att det faktiskt kommer en sommar i år också . Ha en fortsatt fin kväll. Åse

Bea sa...

Åhhh... så vackert och en påminnelse om vårens ankomst.
Det är faktiskt inte långt dit :)
Ha en fin vecka /Bea

Annika Christensen sa...

Just det jag.. pelargonerna?
Skall vattna min imorgon dag. Tänk vad vackert det är med blomspill.
Ha det gott
Annika

Gunilla Bäck sa...

Underbara färger. Pelargoner är så fina och de blommar så rikligt också.

NatureFootstep sa...

så läckert det blev där alla blommorna ligger. Du gillar tydligen pelargoner och har många varianter. Jag gillar dom också men är tyvärr allergisk mot dom.

Glada Gumman sa...

De är trista under vintern, även om en och annan gärna blommar även då. Jag hade uppåt 100 olika sorter för några år sedan, men nu är det inte många kvar. Men några favoriter finns det ju förståss.

Carina sa...

Vackra bilder! Får en fundering - vad menar du med 'in'? Tittade på mina i matkällaren häromdagen, ca 11 grader och mörkt. Borde jag rensa bort blommor och dåliga blad? Vattna kanske...

Iofs vill jag ju inte få mögel på potatis- och dahliaknölar heller...

Berätta gärna :) Tänker Carina

Eva Lundberg sa...

Tack för påminnelsen - bäst att titta ut i garaget och se hur de mår!
Ja tåliga och tacksamma är de. Bästa blomman att ha i kruka ute om sommaren, om du frågar mig, som behandlar alla växter som om de vore suckulenter...