Bloggintresserade

torsdag 25 september 2014

Vårfrestelser / Blommig fredagDå var det gjort och det med lite vemod i hjärtat....jag har nämligen tömt växthuset idag men när jag skulle slänga chilihinkarna hittade jag dessa små penséer som självsått sig och det är väl vårfrestelser om något! Planterade dem i några krukor och hoppas nu att de ska växa till sig lite.

Ett tomt växthus får mig också att längta till alla vårfrestelser som ska fylla det igen, små tidiga vårblommor och första vårfikat med någon god bulle...


Det här är resultatet av årets vårfrestelser.....fattar inte att jag fått plats med alla hinkar där inne???
Det blev en hel korg full av tomater och paprikor och en korg full av chili, jag är mycket nöjd med årets växthusodling. MEN nästa år ska jag INTE frestas att ha så mycket chili, högst 3-4 plantor....Tror ni jag klarar det???Vad är vårfrestelser för dig? Klicka på bilden så hittar du flera.

Fotoutmaning fredag

Trevlig helg!
/Lotta

25 kommentarer:

Pilgrim sa...

Wow! Vilka frestelser helt otroligt vackra bilder, blir alldeles odlingssugen :-)
Kram Hélena

Rosor och Akvileja sa...

Vilka fina vårfeestelser du bjuder på. Chilli och tomater, växthus med alldeles underbart mycket vårfeestelser.
Ha det bäst. Åsa

Högagärde sa...

Härliga vårfrestelser och din höstskörd ser också fantastisk ut. Vilka underbara färger.
Elisabeth

Rost och rädisor sa...

Du kan ju ha en helt egen skördefest! Så härligt frestande bilder.
Men, hur sjutton fick du in alla hinkarna, eller rättare sagt hur kom du åt att vattna när de stod i växthuset...
Mäktig bild med det tomma växthuset när man ser sjön i igenom, stora, mäktiga Vätterna och så blir jag så glad av penséerna. Verkligen en länk till våren.
Fint inlägg!
Allt gott
Anette

Renoverings Huset sa...

Vilka underbara bilder! ♥

Den lykkelige Hagen sa...

Så mange deilige grønnsaker! Ellers er det alltid litt vemodig å rydde ut av drivhuset. Heldigvis kommer det en ny vår:)

LINDA sa...

Så fint med penséer!

Nej, Lotta. Här blir det inte en endaste paprikaplanta utöver de sex jag har tänkt ha – det räcker och blir över. Har hur mycket paprika som helst som fortfarande mognar 

Och chili – nej nej nej. JAG SKA INTE (ska i alla fall försöka att inte odla chili som jag ändå inte äter ;) Vi får väl se hur det går ...

Trevlig helg!
//Linda

Glädjekällan sa...

Penseerna som blommar nu är väl om något, vårfrestelser.
Hade lovat mig själv att inte ta sticklinar på några pelargoner. Gissa om jag hållit det löftet. Hoppas du lyckas bättre till våren, men jag tvivlar ;-))
Trevlig helg
Birgitta

Anja sa...

Ett nytömt växthus är en sorglig syn. Min är ännu på G och hoppas att det får det vara i en månad till. Blommar de där penséerna nu alltså? I så fall jätteläckert!

/Anja

Piasofia sa...

Så spännande med dina frösådda penséer som blommar nu. Hoppas de klarar sig. Hur alla de hinkarna fått plats i växthuset kan man ju fundera över?! Härliga bilder på dina skördar!
Må så gott!
Pia

Ingegerd sa...

Känner igen det där om att nästa år ska jag inte ha så många.... Har hittills inte lyckats. Lika roligt som det är att så och plantera på våren lika skönt att rensa ut och stänga på hösten. Mysa till det på insidan och tända ljus. Njuter av din blogg.

Meta sa...

Hur skall det gå till att inte ha så mycket när det frestas i varje hörn det är bättre att bygga ut hihi.
Det är så härligt med våren och alla förberedelser för sommar och höstskörden varje årstid har sin tjusning
Ha en skön lördag
kram Meta

Inger sa...

Vilken härlig skörd, grattis! Och penséerna är ju oemotståndliga.
Kram

Marit Sønstebø sa...

Det var litt av en avling du fikk i år! Jeg har gjort samme erfaring, jeg har hatt 5 chili planter og det er alt for mye ;-))

Det er bare å glede seg til neste vår!

Klem

Ruben sa...

Ja, penséer hör verkligen våren till!

Charlotta sa...

Om det är något jag klarar att stå emot så är det att odla chili. Jag är alls inte förtjust i starka smaker och håller mig till jordgubbar när det gäller röda frukter i trädgården. ;) Men det är mycket trendigt att odla och använda chili har jag förstått och kanske finns det sorter med mer smak än styrka?
Jo, det kommer nya utmaningar i trädgårdsfärger - redan nästa helg, varje lördag med start 4 oktober. Du är hjärtligt välkommen att delta!
Ha det gott!

Hällan sa...

Oj vilken god skörd! Det kan man verkligen kalla frestelse. Så där tänker man nu men till våren i vårivern blir det nog lika många igen;)
Ha det gott!
Ulrika

Maribel sa...

Fin skörd du fått, jag gör samma fel varje år, har för många plantor, vet inte riktigt hur det går till ,skall försöka reducera antalet. Men det är så kul att prova nya sorter. Ha en trevlig helg!

Lena/isis sa...

"Frestelsen"att ha alldeles för mycket tomat, gurk o paprika plantor är detsamma för mig :) Underbara skördebilder du visar. Kram

lavendia sa...

Det är otroligt vad mycket man får plats med i växthuset. Det ser man när man tar ut allt utanför. Jag har inte alls tömt mitt än. Visserligen har jag ingen värme där, men det känns fortfarande ordentligt varmt där. Och tomaterna mognar än. Chili har jag dock lyckats dåligt med. Jag har bara tagit någon enstaka, men de mognar nog efterhand.
Tack än en gång för det jag ska bli frestad att så i vår.

Carina, 4 Seasons by Carna sa...

Blommorna är så fina, den lilla gula med tunnaste himmelsblå kanten... Men grönsakerna är så frestande i bilderna - verkligen läckra. Förstår inte hur alla hinkarna fått plats i växthuset dock :) Ser ut som mängder.

Ha en härlig söndag, Carina

a kitchen in the country sa...

Ljuvliga bilder Lotta och skördetider är sannerligen härliga tider. :)

Kram på dig

Veronica sa...

Jag odlar inte tomater i växthus som du men har fått... tre milljoner, bergis!
Nu ska de tas om hand och det är ett arbete i sig.
Dock känns det underbart att ta hand om egenodlat!

Ha det gott!

Mias Trädgård sa...

Nej, det är väl klart att du inte kan nöja dig med 3-4 sorters chili! ;) Skämt åsido försöker jag också dra ner, hinner ju inte med längre! Ha en skön söndag! :) Mia

Jannibele sa...

Ja, stemorsblomstene gir seg ikke så lett. De frister hele året nesten:) For en grøde av fristelser du har fått fylt i kurven. Lekkert! Ha en flott søndag. Takk for hyggelige ord på bloggen min. Det varmer.