Bloggintresserade

tisdag 30 september 2014

Trädgården just nu..

..börjar bli rätt tom, men lite blommor finns det kvar att glädjas åt. Igår tömdes altanen på alla pelargoner så nu är de intagna i växthuset i väntan på att ta visthusboden i besittning. Tog bort nästan allt i trädgårdslandet förutom dahliorna som jag nog gräver upp idag, ringblommorna blommar fortfarande fint, en del grönsaker är också kvar.


Lucia rosen har just kommit om med sina härliga blommor! och  de nysatta rudbeckiorna hoppas jag verkligen på till nästa är,Aroma, vårt favoritäpple! 


Önskar er alla en fin höstdag! Själv ska jag nu börja den med en långpromenad med skendräktiga Russan, hon är måttligt rolig för tillfället, äter inte, gräver lyor som hon gömmer sig i ( vi gick skallgång efter henne i söndags) och vill absolut inte lämna gården....Lite jobbigt!
/Lotta

7 kommentarer:

Rigmor sa...

Stackars Russan...och stackars matte...!! Jag vet, hade en dalmatiner för många år sen, hon adopterade allt från barnens gosedjur till katten, den sistnämnda mindre nöjd med ömhetsbetygelserna...Hoppas det snart går över!!
Ser att du fortfarande har mycket vackert i din trädgård, här är det inte mycket att fästa blicken på längre. Däremot har jag svårt att bestämma mej när det är dags för att ta bort det lilla som är kvar, man vill ju njuta så länge som möjligt. Det som jag upptäckt är att jag har väldigt lite som blommar på hösten, så just rudbeckior ska jag nog satsa på.
Aroma är en favorit här också, men dom får jag betala dyra penningar för i ortens lilla butik...fast det gör jag gärna, bara jag vet att det är svensk frukt!
Ha en skön fortsättning på dagen!!
Kram kram

Annika Christensen sa...

Det är en härlig tid nu tycker jag. Det är svårt att ta bort så jag låter frosten få bestämma när jag skall ta bort. Vad vore en säsong utan grönkål?
Fint du har det i växthuset. Jag håller på att städa mitt för fullt.
Ha en bra dag
Annika

Ezter sa...

Så fina bilder! Här blommar bara dahliorna och ett par rosor. Och förstås de hundratals självsådda penséerna i singeln. Undrar hur länge de står kvar!?

Rost och rädisor sa...

Är så förtjust i den grönblå färgen på dina krukor!
Allt gott
Anette

Laura sa...

What a beautiful array of photographs… I do hope you will share them with I Heart Macro too:-)

Törnrosa sa...

Men ändå, av dina bilder att döma, mycket vackert kvar i trädgården att glädjas över.
Ha det gott.
Törnrosa

Meta sa...

Det är så man längtar till nästa odlingssäsong när man ser dina vackra bilder.
frosten är inte långt borta nu. än har vi klarat oss. Jag njuter för sista veckan här på kolonin nu. känns lite motigt att flytta hem.
Ha en skön dag
kram Meta