Bloggintresserade

torsdag 4 juli 2013

Nyskördat och nybakat....


Nu är det gott att vara och enkelt att laga mat, paprikorna har börjat mogna liksom chilisarna och squashen växer så det knakar, den stora jordgubbsskörden uteblir dock pga att hunden numera har fått ett nytt favoritställe - hon bor helst i jordgubbslandet och luktar inte hund utan jordgubbe, nästa år får det bli staket!

  
Mina favoriter, zinnior och ringblommor.....är de inte vackra....



Sommarpotatissallad med färskpotatis och allt gott man har i trädgården samt fetaost och lite god olivolja
det kommer man långt på....


Chokladmarängtårta med jordgubbar blev det igår...


och idag regnade det så det blev kardemummabullar, blåbärsmuffins med ringblomsblad och jordgubbsmazariner samt jordgubbstårta till Moster som fyller 89 år idag!


Det går finfint att garnera med fläderblommor, de fastnar bra i gelén och håller sig fina länge (nu är ju inte risken så stor att de behöver hålla sig länge när det finns många som är matglada....)
Visst är det kul att laga mat och baka när man har skafferiet utanför dörren!

7 kommentarer:

Laila sa...

Kreativ Hund - och kreativ matte ser jag! Jordgubbar i salladen med lök och feta mm! Synd att min gubbe inte tål jordgubbar!
Ha det gott!/Laila
PS även kombin ringblomma - qinnia är kreativ och mycket anslående!

Unknown sa...

Du är så himla duktig! Härliga foton! :)

Nette Cecilia sa...

Fniss ,hund som luktar jordgubbar här äts det jordgubbar (Selma),tänk att vi har jordgubbar tillika som ni nu det är två veckor nu som dom har haft österbottniska jordgubbar i butiksdisken Så vackra blommor du har ,Trevlig helg ,Nette

Anonym sa...

Så fina bilder och så gott det ser ut! Blommor kan verkligen förgylla vilken maträtt som helst! "Smulade" gräslöksblommor är min favorit just nu, men jag önskar att jag hade fläder att kunna srö på bären. Det var verkligen fräscht!

Rosor och Akvileja sa...

Chokladmaräng tårtan kan man lite dö för. Skanog göra den snart. Är det Leilas recept. För den boken har jag och älskar hennes recept. Ha det bäst.Åsa

Nilla sa...

Åh, så mycket godsaker, och härliga bilder. Bra med ett sånt skafferi ;)
Kram

Här är gudagott att vara ! sa...

Sitter här och bara gapar...Lotta du är helt otrolig !!!
Förutom att du är enastående bra fotograf så är du också en mästare med att kunna komponera upp dina bilder så fantasirikt och konstnärligt ♥
Man bara vill dyka rakt in i bilderna och äta upp den där smaskiga tårtan eller den fantastiskt vackra (och säkert väldigt goda) potatissalladen !
Så lyckliga dom är som får smaka på allt detta goda...Hälsa dom det :)
Varma sommarkramar från Anneli