Bloggintresserade

torsdag 31 mars 2016

Trädgården idag.

Hej alla vänner, här kommer en liten uppdatering från mig. Vi håller på med vårsådden, är färdigsådda här och ska börja på andra gården i morgon. Tog en runda med kameran i trädgården och så här ser det ut hos oss idag,Det är verkligen ett riktigt krokusår i år och än så länge har de fått vara ifred från rådjuren, men så har jag också många skrämmor uppsatta!
Rabarbern börjar få små blad och igår sådde jag rädisor, dill och sallad mellan vitlöken i pallkragarna.I parken blommar det och de första vitsipporna siktades idag.
Vårbruket är som sagt igång, först gödselkörning sen harvning, sådd av utsädeskorn och sist vältning.Känslan av att vara omringad av måsar som plockar mask är mäktig!


Njut av våren och ha det så gott! Måste väl berätta att det kom världens hagelskur nu i kväll och marken lyste vit av STORA hagelklot, gillas inte :-(
/ Lotta

5 kommentarer:

amo sin blogg sa...

Oij, her var mange vakre vårblomster,
Og skikkeleg vårteikn når maskinene ryddar mark og eng.
Lukke til med våronna.

Hem ljuva hem sa...

Åh så härligt! Våren är ju fantastisk på det viset att man uppskattar varenda liten växt och blomma. Nu har du fullt upp förstår jag med att bruka jorden på olika sätt. Fint med krokushav. Kraaam Pia

Monica o Jacob sa...

Härliga bilder, våren har kommit längre hos er
Ha det bra

Marta Ronyai sa...

Härligt när de tidiga vårlökarna blommar, men nu längtar jag efter trädens bladutspring. Rönnspirean är tidigast av alla, en riktig skönhet och så lättodlad! Hos mig växer den i kruka och är lycklig hela den långa vintern igenom.
Ha en solig helg!
Marta

Annette sa...

Så härliga bilder du tar :) Den med måsarna kring harven var så fin! Odlar du enbart i pallkragar? Jag funderar på att göra det, för att slippa ogräs, åtminstone den första tiden, och för arbetshöjden. Dessutom blir det ju varmare i bäddarna tidigare, vilket är en fördel så att grönsaker och rotfrukter får en längre växtsäsong.