Kan man känna sig rikare????
Idag har jag fått nyfångade kräftor, nyuppdragen röding, plockat tomater och äpplen...
Till middag blev det Toscansk tomatsoppa och jag delar gärna med mig receptet för den blev vansinnigt god, tror det berodde på rostningen av paprikan och de mogna tomaterna, till efterrätt blev det ugnsbakade äpplen fyllda med mandelmassa, en liten klick honung samt nötter....
Kräftor är verkligen Vätterns röda guld och bland det godaste jag vet!!!!
Men som sagt har ni mycket tomater ska ni absolut testa soppan!
/Lotta
9 kommentarer:
Vilka delikatesser du visar. Soppan ska absolut testas. Kraaam Pia
Allt ser vansinnigt gott ut!
Mmmm så mycket godsaker!
Men jösses! Vilket inlägg!!
Jag som inte ens gillar kräftor blev helt plötsligt sugen på det....
Jag ska spara receptet på soppan. Har jättemycket tomater men frågan är om de hinner bli röda ;)
Ha det gott!
TomTsoppan vill jag verkligen testa. Och vilket fint inlägg.. Man blir hungrig.
Ha det bäst. Åsa
Hej! Har läst receptet och det verkar vara ganska enkelt att göra den soppan...jag kan nästan känna både doft och smak med bara läsning ...tack för tipset!/ Ha det bra,Karla.
Å, jistanes så gott det ser ut! Vilket kalas! Måste prova att rosta paprika och tomat till min soppa också nu när man har chansen med egna färska. På vintern blir det färdigköpt tomatkross till både soppa och sås eftersom jag försöker handla klimatsmart.
Vad ska jag tröstäta efter detta inlägg... suck... det blir nog bara en sllät kopp te.
Kram Anette
Sicken tur för mig att jag nyss har ätit! Annars hade det blivit svårt att läsa ditt inlägg. Men prova receptet på tomatsoppan, det ska jag.
Ha det gott.
Kram
Här verkar det finnas mycket gott att hitta. Nyuppdragen röding låter som ljuv musik i mina öron. Tyvärr svår att få tag på här i trakterna ( Närke). Med längtan minns jag fjällröding från fisketurer i Norrland under min uppväxt. Den odlade röding som saluförs borde inte ens få kallas röding.
Soppan sparar jag i receptmappen "höstsoppor".
Skicka en kommentar