Bloggintresserade

onsdag 18 september 2013

Päronchutney med grön chili.



8 päron (små)
2 gröna chili
½ skivad citron
2 dl socker
1 dl äppelcidervinäger
2 tsk hela fänkålsfrön
1 dl russin
Tärna päronen, skiva chilin och citronen, blanda allt och koka ca 30 min till lagom konsistens.
Den blev smarrig med fin päronsmak och härlig hetta, styrkan bestämmer man ju själv, jag tog en mild och en medium chili (padron). nu ska den få mogna i kylskåpet.
Synd att vi har så dåligt med päron i år!!

3 kommentarer:

Meta sa...

Vilken tur ni har som får päron i alla fall här är det päronsjukan på alla träd på kolonin.
Det låter gott med chutneyn.
Ha en fin torsdag
kram Meta

Laila sa...

Har tyvärr inget päronträd men ditt inlägg påminner mig om att det är dags att ta hand om äppelskörden! Hjälp! Har inte tid!
Antar att ni har fullt upp med lantbruket fortfarande, förstår inte hur du hinner med all matlagning också!
Ha det gott!/Laila

LINDA sa...

Det är så roligt med recept på trädgårdsbloggarna. Jag har en kompis som har väldigt mycket päron i år, så jag väntar på att de ska mogna. Ska kanske ta och testa det här. Låter gott!

//Linda