Började bakdagen med att göra mysli av grynblandning, vetegroddar, vetekli, linfrö, pumpafrö, solroskärnor, coccos, mandel, hasselnötter, valnötter som rostades och sen blandades med havreflakes, aprikoser, fikon, russin, tranbär och torkade bananer.
Det blir provsmakning till frukosten i morron!
Sen tog brödbaket vid, det blev 12 limpor och 30 smörgåsbullar,
lite komplicerat blev det när ugnen lade av pga överhettning men som tur var hoppade den igång efter 20 minuter och de 7 limporna som stod inne klarade sig......
Blåbär, morötter och äpplen smaksattes limporna med :-)
Testade ett nytt recept på pepparkakor som var både enklelt och gott.
125 g smör, 2½ dl farinsocker, ½ dl mörk sirap, 1 ägg, 5½ dl vetemjöl, 1½ tsk bikarbonat, 1½ tsk ingefära, ½ tsk kanel.
Blanda smör och socker, tillsätt sirap och ägg.
Blanda i de torra ingredienserna och rör ihop till en slät deg.
Låt degen vila i kylen 1 timma.
Sätt ugnen på 200 grader.
Rulla bollar, ca 50, som sen rullas i strösocker och sen lägges på bakplåtspapper och gräddas 10-12 minuter. Enkelt va´!
Sen testade jag ett nytt recept på kavlade choklad kakor som skulle tas ut med mått.
varken enkelt eller speciellt gott :-( så där blir det inget recept!
Ha en fin kväll och så vill jag också passa på att hälsa alla nya följare
JÄTTE VÄLKOMNA!!!!
8 kommentarer:
Hejsan
Va gott allt bröd ser ut,nu blev jag sugen på att baka smörgåsbullar. Vilken inspiration du ger.
Hälsningar Ann-Louise
Ser så gott ut! Men väldigt konstigt att du gjorde musli. Jag satt för några timmar sedan och kollade hur du gör i ett tidigare inlägg för Karin ville göra egen. Sedan brände hon den lite i ugnen! Får se om den blir uppäten.
Jisses, värsta bagarstugan vetja.. Vad duktig du är man kan nästan känna doften ända hit.. Kraaam Pia
Hej! Gud vilka perfekta bröd!!! Jag har också köpt en sådan "dyr" bröd-korg...men mina bröd fastnade så hemskt mycket inne i korgen så jag gav upp med att använda den...Är det surdegsbröd i dem runda?
Ha det bra,Karla.
Oj oj oj vad du har bakat kan nästan tro att du har en bagarstuga på fritiden!?
Det ser ju kanongott ut.
Var bor du så jag kan komma och provsmaka? Hi hi hi hi.
Kram meta
Härlig brödhög! Du ser ut att ha det rätta handlaget!
Tack för att du inte gav ut recept på mindre goda chokladkakor! ;-)
Jag vill baka sådant som blir gott!
Jag som inte ens bakat saffransbröd än...men nästa vecka så!! Bakning är liksom inte min "grej", men såhär till jul ska det dofta saffran och pepparkakor, så då får man offra sej...!! Jättemycket gott hemma hos dej, härligt att se!!
Kram kram
Jag är mållös! Oj, oj, oj, säger jag bara :)
Kram
//Linda
Skicka en kommentar