Bloggintresserade

tisdag 17 juli 2012

Dagens blommor och blader...


Idag blev äntligen altanräcket färdig målat så nu har jag bara trappan kvar, men vädret tillät bra en kort stunds målning idag....
Städade av altangolvet och fiffade med lite nya blombuketter, det finns verkligen massor av blommor att frossa i nu och man kan inte annat än att bli glad när man tittar på dem!Har också röjt bort en massa  i trädgårdslandet för att ge plats åt annat och då passade jag på att ta undan ringblomsblad som nu ska torkas för att sedan stoppas i diverse bakverk, de ger inte mycket smat men en massa fina gula prickar!
Lavendelblommorna skulle jag nog skördat tidigare innan de var så utslagna, tänkte att de skulle bli till lavendelskorpor....

7 kommentarer:

Cajsas Faster sa...

Läckert!

Du är en bra fotograf!

Bittan sa...

Vilken blomsterprakt :-)
Ha en mysig fortsättning på veckan.
Kram Bittan

Tant Otteskrufv sa...

Underbara bilder!Gör du inte ringblomsolja till nariga händer och fötter när du ändå håller på? Lägg blomblad i en glasburk och täck med rapsolja. Locket på och ställ i solen ca en månad. Sila. Klart att smörja in torr och narig hud med :)

Christine's foto sa...

Hei igjen.

Husker ikke helt om jeg har laget yorkshirepudding, moren min er veldig flink til og lage disse og de er så kjempegode. Tror jeg har oppskriften en eller annen plass, så den kan jeg sende til deg.

Karla sa...

Så vackert! Tack för tipset med ringblommorna...jag har också några ...första gången för min del...men vet absolut ingenting om man kan äta dem. Har bara hört att ringblommorna är bra för en slags ...salva, tror jag!
Hälsningar,Karla.

strandskatan sa...

Härlig blomsterprakt och härliga bilder. Njuter av färger :)
Så snyggt du komponerade alla bukett... mycket vackert allt!
Hälsningar Halina

LINDA sa...

Spännande med ringblommorna! Jag odlar ringblommor för allra första gången i år. De är vackrare än jag hade tänkt mig, så de får nog förbli rabattblommor :)

Tack för att du berättade om kameran. Själv försöker jag lära mig min nya och blir snart tokig. Men det går faktiskt sakta framåt och det känns skönt. Hoppas på bra tips när jag är tillbaka på jobbet efter semestern och har fotograferna där att fråga.

Kram
//Linda