Bloggintresserade

torsdag 19 november 2015

Svartkålsröra.

Jag gillar de flesta kålsorter men svartkålen är favoriten, gjorde en ny röra som blev supergod på kvällsmackan. Här kommer receptet:
Förväll 500 g långkål (kyl den) och mixa sedan ihop med 1 vitlöksklyfta, 25-50 g stark ost (parmesan), ½ dl solrosfrön, ½-1 dl olivolja/rapsolja, salt och peppar. Klart!

Inspirationen fick jag från denna trevliga bok där det finns ett recept med grönkål som liknar detta.
Testa gärna för det är gott och nyttigt!
Ha det bäst!
/Lotta

5 kommentarer:

Violen sa...

Låter spännande! Har aldrig provat svartkål men vet att det finns i butiken där jag gör mina inköp! Nu har jag ett recept om jag vill testa!
Ha en skön kväll!

Hem ljuva hem sa...

Svartkål har jag aldrig testat men läser på matsidor om det stup i ett. Kål ska ju vara så nyttigt och det tror jag på. Tänker på dig och vad du drabbats av..om du vill så kan du maila mig på gustafssonspia@hotmail.com. Jag är en bra lyssnare och vän om du behöver en. Kraaaam Pia

Stare Ström sa...

Jag har inte heller testat svartkål, men det låter gott.

Paula i pörtet sa...

Så spännande och gott det ser ut. Långkål, svartkål, inte bekanta alls för mig. Ändå köper jag alltid sånt jag ser och som jag inte smakat förr. Kanske har de inte nått upp till Dalarna? Jag gillar alla kålsorter utom brysselkål och grönkål. Varför vete sjutton. Nyttigt, magert, gott, mättande. Och så pruttar man också, fast det lägger sig med tiden...
Trevlig helg

Anita Malta sa...

Superläckra bilder och ett spännande recept som jag genast blir sugen på att testa. Ska kika efter svartkål i supermarketen. Bör finnas även här på ön.

Ser att även du har svart bakgrund till dina bilder vilket är riktigt snyggt ! Men du har en betydligt finare bakgrundsfärg än den grå jag valde när jag testade olika färger för att förnya min blogg. Ska fortsätta spåna lite i helgen tills det blir bra för bra är det inte som det ser ut nu.

Önskar dig en riktigt skön helg Lotta!!