Bloggintresserade

fredag 17 april 2015

Våren / Blommig fredag

Våren är verkligen en underbar tid när allt på våra åkrar, i naturen och i våra trädgårdar vaknar till liv igen och solen och värmen fyller oss med energi!


I år ser man verkligen resultatet av den röjning som vi gjorde i parken för några vintrar sedan, vitsipporna har verkligen spridit sig sen ljuset kom in mellan hasselbuskarna och scillan sprider sig också mer och mer, det gillar jag!

De första forsythsiablommorna liksom de tidigaste tulpanerna slog ut igår, mina rådjursskrämmor funkar än så länge mycket bra! Peppar.peppar......
Rabarbern går snart att skörda och växthuset är fullt av småplantor.Det jobbas lite varstans i trädgården och igår drogs alla klängrosor framför flygeln upp, de har varit dåliga de sista åren och nu ska vi måla huset och anlägga nya rabatter så då får det bli nya klängrosor också. Inspirerade av den slingrande blå bäcken av pärlhyacinter i Kuekenhof grävde jag ner en massa olika blå/vita lökväxter runt flaggstången i går, ska fylla på med med blå krokus mm till hösten och så hoppas jag få en blå "damm" där!


Pionerna växer som bara den och jag köpte flera nya i Amsterdam som jag satt i växthuset på tillväxt, ska bli spännande...


..och så till sist några bilder från förra helgens minisemester till Keukenhof, ett besök där hör också våren till, det är verkligen en underbar park!Mer om våren finner ni HÄR
Önskar er en skön trädgårdshelg! 
Glad Vår! /Lotta

14 kommentarer:

Mandelhjärta sa...

Underbart, helt enkelt! :)
Trevlig helg - njut!

Carina sa...

Vilket fantastiskt koncentrat av VÅREN. Bilderna visade på allt som våren är. Keukenhof får jag ta och göra ett återbesök till. Det var längesen nu :)

Ha en fin helg! Carina

Laila sa...

Ett hav av scilla - det drömmer jag om!
Ligger en bra bit efter sig här. Och idag är det nästan nollgradigt, grått och dugligt. Innejobb! Inga vårkänslor.
Alllt gott!
Laila

Maribel sa...

Ett hav av små vårlökar, både vitt och blått, det skulle vara fint.
Riktigt härlig vår hos dig.
Trevlig helg! Marika

Helena sa...

Så många vackra och vårinspirerande foton du visar. Det är verkligen härligt med vår, den känns så positiv. Härlig helg till dig!

Leena sa...

Det ser ju helt underbart ut i Keukenhof, dit måste jag åka någon gång. Våren har kommit mycket längre hos dig än hos mig, Taberg ligger ju högt och det har varit så kallt. Inte ens pionerna är mer än ett par centimeters uppstickare från jorden. Enda färgklicken är de små vårlökarna. Det blir nog jättefint kring flaggstången och det är vid denna tid som man uppskattar blommorna mest tycker jag. Det enda som jag är före dig är i växthuset - jag började nog försådden alldeles för tidigt och nu är det fullt med rätt stora plantor där. En del chili har satt frukt redan och petunior, blomstertobak och snöflinga blommar lite smått ... Det kostar väl lite i tilläggsvärme men det är ju vårt hobby så då får det göra det. Och inte mer än ett par middagar ute på stan och det lockar inte lika mycket.
Ha en skön helg! (här snöar det just nu, stora lappvantar ...)

Eva Lundberg sa...

Tack för alla inspirerande fina bilder! Ni ser verkligen ut att ha fått till det fint i parken med alla vitsippor och scillor. Fantastiskt fint!
Önskar dig en skön helg!

Anni sa...

Jag blir alldeles vårpirrig av dina bilder! Måste kanske ta och så några frön snart jag också, har liksom inte hunnit dit än.

AnnA sa...

Hej Lotta!
Älskar vildväxande vårblomshav!
Härliga foton från Holland!
Trevlig helg!
Hälsn
AnnA

Meta sa...

Nog är våren den finaste tiden på året Jag njuter av allt det fina och skira som finns nu. Visst är det härligt i Amsterdam Mannen åker dit med en resa på onsdag. Har säkert lite lökar med hem till mig
Ha en fin och skön lördag
kram Meta

Trädgårdsflum, Ewa sa...

Det är härligt när det sprider sig de små ljuvligheterna!
Trevlig vecka! Hej Ewa :)

Gunilla sa...

Där skulle jag gärna gå och njuta av all härlig blomning.

trevlig Hel

Mias Trädgård sa...

Tack för härliga bilder! :) Förstår att det var härligt på Keukenhof, dit vill jag också åka! :) Tror det blir maffigt med en blå 'damm' runt flaggstången! Ha en skön söndag! :) Mia

Villrose sa...

Blå og hvite tepper er helt magisk om våren!