Bloggintresserade

fredag 9 oktober 2015

Blommig Fredag / Sommarens projekt


Sommarens stora projekt började i våras med att vi bytte taket på flygeln och målade den, när det var klart tog vi bort alla gamla dåliga klängrosor, grävde bort all gammal jord (hade en grävmaskin till hjälp) samtidigt grävde vi in vatten och avlopp i huset. Ny kantsten sattes och sen fyllde vi på med 5 kubik ny fin jord! Den 29/7, dagen innan jag opererades för bröstcancern, åkte äldsta dottern och jag till Blomstertorget och inhandlade massor med perenner (de flesta uppdragna på Ombergs Plantskola där jag jobbade under ett antal år) Sen när vi kom hem sattes alla i arbete, jag ställde ut växter, O och S planterade och P vattnade! Vilken arbetsglädje och så nöjda vi blev!Vi planterade ca 10 växter / kvadratmeter, och tanken är att det ska blomma från vår till höst, just nu väntar jag på att alla tulpanlökar ska komma hem så att vi kan sätta ner dem. Färgerna består av en mängd rosa nyanser med inslag av blått och grått och vi har döpt den till Rosabandet rabatten :-)Så här ser det ut idag, det har växt massor!!! Tror nästan att allt har tagit sig!
Vinterns projekt är att göra en lägenhet i flygeln där barn och barnbarn kan bo så mycket de vill, just nu är det stampat jordgolv men det kommer att bli finfint när O får tid att gå loss med hammare och såg!

 


Nu ska jag med spänning kolla runt på alla er andras sommarprojekt!
Klicka på bilden så kommer du till Blommig fredag!Trevlig helg och ha det bäst!
/Lotta

18 kommentarer:

Anette i Torsåker sa...

Tänkvärd rabatt, ser helt perfekt ut, kommer att bli bättre än du planerat. Att få börja om från början har sina fördelar.
Trevlig helg!
/Anette

Anita sa...

Vilket jobb ni lagt ner och vilken vacker flygelbyggnad! Så roligt att rosa bandet rabatten tog sig så fint. Den kommer att bli härlig att njuta av nästa år. Rosa med inslag av blått och grått är vackert.

Önskar dig en fin helg!
Anita

Meta sa...

Ja men så fint det blev när det vart färdigt Jag tror att dina blommor kommer att växa som bara den att skänka en tanke med det man gör brukar ofta ge resultat.Det känns lite som västkusten med er fina vita och blå hus. Våra vänner och fler med dom har det där. Vad bra att få en lägenhet till alla som barnen med familjer så skulle man ha.Det blir så mycket enklare då.
Lycka till med resten av projektet
Kram Meta

Den lykkelige Hagen sa...

Huset ble veldig fint med nytt tak. Absolutt etter min smak. Sammen med blomstene blir det flott!

Eirin og Lars sa...

Flott prosjekt, og...hvilket resultat !!
Godt å gjøre ting sammen, og veldig kjekt med en handyman som kan det meste.
Vi har ikke noe innlegg idag, da vi akkurat har hatt to stk om våre siste prosjekter. Skulle gjerne hatt en liten gravemaskin da, men kommer ikke inn i hagen med det.
Spennende å se hvordan det vokser til hos deg neste år :-)
Ha en fin helg.
Eirin

Marit Sønstebø sa...

Det ser veldig fint ut! Ja, noen ganger må en bare starte på nytt, og det blir helt sikkert flott blomstring hos deg til neste år. Flott navn på bedet!

God helg!

Anja sa...

Vilken lycka att kunna bjuda barn och barnbarn att bo "hur länge de vill" i alldeles eget boende.Vinner jag pengar inom kort (ja, det måste vara inom kort för livet tickar på och åldern på mig med den ,-)!)skulle jag bygga och inreda vinden för samma ändamål ögonaböj!

Vackert hus i alla fall och det stampade jordgolvet syns inte utanpå ,-))!

/Anja

Gunborg Uhno sa...

Å så fint hus barn och barnbarn får att bo i vid besök.Huset blev ju vackert efter målning och takbyte.
Ha en skön helg.

Luna Eks trädgårdsblogg sa...

Så fräscht och fint. Var väl fint att få till en rosa bandet rabatt före din operation. Den har nog tur med sig.
Lycka till och må så gott!
Kram Luna

Pilgrim sa...

Ser jättefint ut!
Ha det bäst!
Hélena

AnnA sa...

Hej Lotta!
Oh, så behjärtansvärt att plantera en RosaBandetrabatt, och så fin den är allaredan! Då borde du ha Karins ros, en varmrosa rabattros, i den rabatten, en ros från Cedergrens i Råå, till minne av en god vän till Krister&marie, som dog i cancer, där viss del av vinsten går till bröstcancerforskningen.
Kram på dig!
hälsn
AnnA

AnnA sa...

PS!
Du tar underbara foton, med mycket inspiration! DS!

Maribel sa...

Vilken fin flygel, där trivs nog både barn och barnbarn. Ser redan fint ut i rabatterna.
Ha det fint!

Gunilla - Jord under naglarna sa...

Det var ett rejält projekt :) Och så jättevackert det blev, både hus och rabatt!
Kram Gunilla

Marie i Skrifvarstugan sa...

Mycket jobb men så fint det blev och med underbara blommor.

Rost och rädisor sa...

Det var minsann ett rejält projekt, men när man hjälps åt och vet hur man vill ha det kan det gå undan. Snygg flygel och vilken lyx med eget hus för släkt och andra gäster.
Bra namm på rabatten. Den kommer nog alltid att bli som ett minne, kanske som en magisk amulett i kampen mot C.
Imponerad över allt du gjort och orkat med denna sommar trots sjukdom. Förstår att du är en kämpe.
Kram Anette

Studio Livskraft sa...

Sannerligen en symbolisk rabatt. Mot cancer och tillsammans är vi starka...
och vad fint med en lägenhet där barn och barnbarn kan bo så mycket de vill. Ser jättefint ut! Fortsatt fin helg! / Birgitta

Anneli - A'la Foto sa...

WOW vad ni är duktiga! Sedan kan jag flytta in där! ;) VIlken lyx att bo i din trädgård med den miljön runtomkring och så Russan så klart! :)