Bloggintresserade

tisdag 4 november 2014

Vitlök

Äntligen har jag fått ner vitlöken i mina nya "vitlökskragar". Det fick bli ett nytt "land" på gaveln av växthuset där det gamla  hade invaderats av ogräs :-(  Lade markväv i botten av pallkragarna och fyllde sen med tomatjorden (läste att det skulle vara bra?) från växthuset + ny kompost och jord. Sådde också en rad med dill, för skoj skull, har aldrig testat att så den på hösten förr. Glad att detta blev gjort för nu varnas det ju för att kylan är på G men här har vi fortfarande 14 grader varmt idag.


Sorten heter VIGOR
Trädgårdshjälpen är så klart med och inspekterar, hon kollade också om de nyplanterade tulpanlökarna börjat växa vilket inte gillades av matte!!!


Hittade också den här sötingen  bland jordgubbsplantorna, någon som vet om det är Cerinte major?
Odlade den för minst 15!!!! år sen och så dyker den upp nu! Det är väl konstigt?Ringblommorna är still going strong till min glädje!
Ha det gott, här har det just börjat regna!
/Lotta

8 kommentarer:

lavendia sa...

Här blev också vitlökarna nedpetade häromdan i pallkrage. Dill i pallkrage kanske lyckas bättre än då man sår på våren. Jag har svårt att lyckas med dill.
Växten har jag nog aldrig sett, men någon vet säkert.

Gunilla Bäck sa...

Din hjälpare är så söt, men hon är lite för ivrig om hon gräver upp tulpanlökarna. Ringblommorna är underbara. Ha det bra. Kram, Gunilla

MitchyLR sa...

Hi Lotta!! Wonderful garlic-bulbs.....I love garlic in my food. Your garden-helper is beautiful, and so are the flowers in the final photo!!

Annika Christensen sa...

Härligt att få gjort det. Jag skall sätta mina till helgen hade jag tänkt men jag måste få tag på lite kalk först. Jag vattnar mina lökar i växthuset med snöbollar under vintern. Man får titta till dem då och då om det är för varmt.
Ha det gott
Annika

Renoverings Huset sa...

Häftigt att få blommor SÅ många år efter... vilken överraskning! :-) Jag gillar vitlök, men har det sällan i maten.. kanske blir det så när man har småbarn?

Rigmor sa...

Ja inte kan jag hjälpa dej med "uppstickaren" i jordgubbslandet, men vacker är den!! Likaså ringblommorna, en verklig färgklick så här års.
Jag är dålig på det här med lök, lite blomsterlökar har jag petat ned, och kommer förmodligen att bli väldigt överraskad nästa vår när de förhoppningsvis kommer opp, för då har jag redan glömt att jag planterat dom...Ska bli spännande att se hur din odling tar sig!!
Snygg hjälpreda du har, och det är väl klart att en liten kvalitetskontroll av tulpanlökarna är viktig...Sånt får man bara gilla...*skrattar*...!!
Ha det gott!!
Kram kram

Meta sa...

Vitlöken har jag inte hunnit med i år. Det får bli till hösten nästa år. Hoppas du får mycket lök det ser då så fint ut i dina lådor.
Kan ju inte hinna med allt. Nu regnar det massor här med så nåt ute blir det definitivt inte idag.
Ha en bra dag
Kram Meta

NatureFootstep sa...

gillar den där lilla lila blomman, men vitlök är inte riktigt min grej.