Bloggintresserade

söndag 13 juli 2014

En magisk lördagkväll...


Började med att se vad som fanns att äta från trädgården och det blev många squash, årets första gurka, olika hallon och olika chilisar och jag kan lova att "Yellow space" var inte att leka med, efter att ha provsmakat var munnen mer bedövad än efter ett tandläkarbesök!!!! Den ska vi ta det väldigt lugnt med!
Kvällen blev tvärtemot vad som utlovats så vi satt ute till klockan vara över tio och det var alldeles ljummet i luften och en jättefin solnedgång! Till efterrätt blev det hallon +glassgrädde och ett litet glas hallonlikör.
Vi hade även hallon till den grillade fläskfillén, jag testade nämligen att göra hallonsalsa med gurka, chili, citron och honung, det blev attans gott så det kommer vi att göra fler gånger.Det är inte ofta som vi har det så lugnt att det går att ha tända ljus ute men igår var det en sån kväll, hoppas vi får fler såna i sommar.
Idag har jag snabbat mig på att plocka 5 liter hallon och nu hänger regnet i luften!
Ha en bra söndag!
/Lotta

12 kommentarer:

Nette Cecilia sa...

Härligt med lejongap och så fin kväll ni hade här kom set en regnskur men det blev en lugn och fin avslutning på kvällen ,nette

Meta sa...

Så härligt det ser ut hos dig önskade att de kunde vara så här med lite oftare. Vi satt ute i torsdagskväll, men mygg och knott jagade in oss i fredags som så många andra kvällar. Idag regnar det mer än lovligt tycker jag även om det är bra att det kommer från ovan så slipper vi vattna.
Önskar dig en skön kväll och fin måndag
Kram Meta

Pia Gustafsson sa...

Oj vad det blommar fint hos dig. Massor av bär också. Hallonen är förtorkade här. Kraaam Pia

Freja sa...

Så frodigt det växer hos dig! Här längtar både jag och gräsmattan efter regn, det ska visst komma vilken dag som helst...

Lottisen sa...

Så mycket gott och vackra blommor! Att sitta ute länge en ljummen sommarkväll är härligt, har tyvärr inte blivit många sådana här ännu..

Sophia sa...

Låter verkligen som en magisk lördagskväll :) och Vilks härliga bilder!

HelenTh sa...

Vilka otroligt fina bilder, väldigt vackra!

Mias MIx sa...

Och jag som inte har haft hemlängtan en endaste gång på de 6 veckor vi rest nu, men när jag ser dina bilder och läser din text så saknar jag verkligen svensk sommar!! Låter hur mysigt och gott som helst (förutom den där starka chilin) och superfina bilder!

Eva Trillian sa...

Så vackert! En svensk sommarkväll så som vi alla önskar den!

Monica o Jacob sa...

Vilken kväll och vilken god mat, hallonsalsa måste jag prova på låter gott.
Vilken läcker somrig header med vattnet blommorna och den fina vovven.
Ha en bra vecka;-)

Erik Semlan sa...

Vackert! Hallonsalsa låter spännande, kul att det var gott också. :-)
Härliga sommarblommor som gör sig bra tillsammans med hallonen.
Mysigt att kunna ha tända ljus ute så där fritt, då var det verkligen vindstilla.

Annika Christensen sa...

Ja det var en magisk lördag och här har det varit en magisk söndag. En dag med perfekt väder.
Igår fick vi 80mm regn och det behövdes minsann. Gillar din zinnior jag har sått i krukor som du får se i Allt om Trädgård så småningom. Här är alla tomaterna på gång samtidigt vi hinner knappt med att äta så jag får börja torka redan nu. Här är det som mitt av augusti.
Allt gott
Annika