Bloggintresserade

onsdag 12 mars 2014

Att få ha tulpanerna ifred för rådjuren

är inte det lättaste, men förra året testade jag att hänga upp tygremsor över dem och det funkade (tyvärr han många bli uppätna innan jag gjorde det) så igår hänge jag upp nya för nu är redan tulpanerna tokstora och det smyger omkring 8!!!! rådjur runt trädgården.
Hoppas nu det håller odjuren på avstånd!
Russan hjälper också till att hålla koll på dem :-)
Är det någon som har fler tips som hjälper för att hålla trädgårdsintresserade djur på avstånd???
/Lotta

11 kommentarer:

Meta sa...

Jag brukar måla på lite rååveck på toppen eller på nåt i närheten det hjälper nog mot harar med för de brukar ses mindre när jag strukit på det.Jag köper det på Granngården.
Ha en fin dag
kram Meta

Pia Gustafsson sa...

Vilket vackert sätt du visar. Mina rådjur brukar ju inte äta tulpaner men man vet ju aldrig. Kraaaam Pia

hagen vår sa...

Hei! 8 rådyr! Vi har det samme problemet i vinterhalvåret, men av en eller annen grunn holder de seg unna i sommerhalvåret. Banker i bordet at det vil fortsette. Men så mange har vi aldri hatt. Har lest at blodmel og urin vil holde dem unna. Urin er i tillegg en gjødselbombe, men er ikke så lekkert. Kanskje middagsselskapet kan ta siste stopp i hagen før de går hjem?
Synes de blå remsene er kjempefine. Ha det godt! Anne

Annika sa...

Det var ett väldigt dekorativt sätt att hålla rådjuren på avstånd! Har inget ytterligare tips utan känner mig mest orolig för att mina ska bli rådjursgodis i år också. Alla mina tulpaner är numera planterade på vår inhägnade baksida och jag hoppas att staketet i kombination av hundlukt ska hålla rådjuren på avstånd...
Dina tulpaner har verkligen kommit långt! Ha det gott!
Annika

livetpålandet sa...

Jag hade rådjur som tog mina rosknoppar när vi bodde på gården. Då sprejade jag dem med vanlig hårspray och sedan fick de vara ifred:)Inte så ekologiskt kanske men enkelt och det funkade//Annica

Anki sa...

Så smart sätt att hålla rådjuren borta från tulpanerna... och riktigt dekorativt :)
Första åren vi bodde här satt jag massor med tulpanlökar, men när jag upptäckte rådjurens aptit på dem så har jag numer mer påskliljor, narcisser och alliumlökar. Konstigt nog brukar de inte bry sig om mina botaniska tulpaner... hm... konstigt...
Tyvärr har jag inget bra tips...
Kram

ysselMoster sa...

Hmm tygremsor. Det var ju en idé som jag inte provat ...än! Tack för tipset! Annars har jag provat mång varianter med mindre framgång. Har gett upp de tidiga tulpanerna och satsat på sena sorter. De kan få vara ifred. Verkar som det finns annat att äta då för !"dom små liven" :)
Hoppas du får ha dina tulpaner i fred!

Beppan sa...

Härligt med tulpaner! Det tycker rådjuren också förstår jag...
Vi har varken tulpaner eller rådjur i trädgården.
Inte lönt sätta tulpaner för när de väl blommar
är det dags för sommarblommorna.....
Och rådjuren - de få som finns - håller till i skogen, trevligt nog.

lottisen sa...

Vilken smart idee och vilka snygga bilder det blev! Jag har inte haft några problem med rådjur hittills här är det nog sniglar som är framme och gnagar hål på bladen..

Gärdsmygen sa...

Har de två senaste åren inte fått några tulpaner då rådjuren varit sjukt snabba. I år är de precis som du skriver stora nu. Jag hoppas få behålla dem fast några tygremsor tror jag inte jag får till.

Lajsas Fotografi sa...

Härliga vårbilder =)