Nu kunde jag inte vänta längre...CHILIKOLA MED FLINGSALT.....sååå gott!
3 dl grädde, 3 dl socker, 1 dl sirap, 1 msk kakao, chilipulver efter tycke och smak.
Koka allt till 117 grader, häll upp i papprad form och låt stelna. Skär sedan i lagom bitar och doppa dem i smält choklad, strö över flingsalt och chiliflakes. Njut!!!!!
Risken är överhängande att de är slut innan jul......
Gillar man inte chili kan man ta 3/4 dl turkisk peppar istället, då får man den ljuvligaste lakritskolan...
Vad har ni för julgodis favoriter???
/Lotta
8 kommentarer:
Muuums! Jag ska verkligen ta detta till mig och få tummen ur.. Kraaaam Pia
Det där låter riktigt gott. Jag är inte mycket för julgodis faktiskt. Jag har ju min persilja.....
Fast jag är en riktig godisgris ibland skall du veta.
Allt gott
Annika
Mmm... frestande gott, MEN synd bara att det blir för många i juletid, får lov att hålla i karakatären ;)
Ha en fin vecka /Bea
oh så gott! mums! Förstår du inte kunde hålla dig :)
Ja, det är mkt färg på indiska :)
Läser och dreglar.....
Verkar supergott. Precis min smak.
Tack för recept :-)
Mmmm ... chilifantast som jag är så blev jag jätteglad att hitta det här receptet. Det måste jag prova. Låter gott med turkisk peppar också :)
Tack för receptet de ser så goda ut och är det säkert också.
tacka för receptet! jag skall prova det..men kanske med turkisk peppar..
Skicka en kommentar