Bloggintresserade

tisdag 2 juli 2013

Jakten på flyghavre

började igår så nu ska alla kanter och fält gås över och förhoppningsvis ska vi inte hitta allt för mycket, det är totalbekämpning för hand som gäller!!!
Kameran fick hänga med och sämre arbetsplats kan man ha :-)

Njuter av alla vackra grödor och allt vackert utmed kanterna...

Linet är inte vårt men det blommar så fint nu så jag måste visa några bilder, det är Omberg man ser i bakgrunden.


Ha en fin sommardag!

3 kommentarer:

Paula i pörtet sa...

Hej, så vackra vyer du visar, och så annorlund mot mitt skogslandskap. Fast, jag såg ett fint rapsfält i helgen, vid Nås där man annars mest odlar potatis på den stora slätten. Linet är så himla vackert, har nog aldrig sett det blomma i verkligheten
Kram

LINDA sa...

Underbar bild på nyckelpigan! Förstår inte riktigt hur ni ser den där flyghavren - det får du berätta någon gång.

Nej då, jag stressar inte. Älskar att planera och greja. Just nu väntar jag på att köksgolvet ska torka - blev lite väl glatt efter en dust med en stor burk soltorkade tomater när jag gjorde krämen till välkomstsnittarna. Ska strax göra chokladkrämen till tårtorna och sedan blir det dammsugning av växthus. Fast i går kväll gjorde jag ingenting annat än att sova och läsa bok i växthuset - du anar inte hur gott man trynar där - om jag inte var så feg för sabeltandade troll så skulle jag mer än gärna ställa ut sängen där någon gång :)

Kram
//Linda

Gröna Anemone sa...

Det där med flyghavren, det är en syssla som brukar ligga på mig. Här norröver har säden gått i ax dagarna efter midsommar, så ännu får jag vänta några dagar innan jag skall ut i de vajande fälten.
Så vackra foton du visar oss! Ha soligt fina julidagar!