Upptäckte att plommonen håller på att mogna ifrån mig så jag plockade av några kilo och nu finns det nykokt chutney. Den blev stark, väldigt stark, hade inte gjort något med en lite mindre hot chili....
men det blir nog bra när den fått stå och mogna till sig några veckor.
Testa gärna men ta curry och chili efter egen smak.
Atamon har jag aldrig använt och den håller sig utan problem i kylen ändå.
10 kommentarer:
Kanske starkt, men det ser superläckert ut! Så fina bilder!
Här blev det nästan inga plommon i år och jag har ingen aning om varför, men det blev inte några vildplommon heller, så det var väl något fel med vädret!
Nam det så veldig godt ut , jeg har ikke sett den oppskriften før.
Nydelige plommebilder , Marit.
Chutney är gott till nästan allt. Här kokas det på tomater just nu och så blandar jag i lite av varje, morötter t ex och är mangon billig så åker det med också. Förresten: mangochutney blandad i creme fraishe blir en supergod dipp till morotsstavar och andra stavar med för den delen. (men stava till creme fraisch vet jag inte om jag kan)
Oh, plommon chutney...det låter som jag borde testa. Plommonträdet dignar med plommon, så många att en gren knäcktes av av tyngden. Tack för receptet :)
Kram Kajsa
Mums vad gott det ser ut. Vad har man chutney till, är det kötträtter ? Fina bilder. Kram Pia
Tusen takk for titten og for oppskrift.
Fine bilder!!
Anita
Det passar bra till kött och kyckling och blandar man det med creme fraich så blir det jätte god sås som passar till det mesta, väldigt användbart alltså.
Så fine bilder du har på bloggen. Artig når en kan høste inn og lage noe godt av det.
Ønsker deg en flott høstuke.
Hilda
What a lovely color the chutney is! I have some peaches sitting on the counter right now and I'm trying to decide between chutney or salsa.
Hej igen...nu har jag testat ditt recept på chutneys och den blev riktigt god och var jättelätt att göra..går det bra att skriva receptet på min blogg och länka till din sida??
Kram Kajsa
snicksnack71@hotmail.com
Skicka en kommentar