Nu börjar björnbären bli riktigt goda men vad gör ni av dem igentligen????? Jag tycker det är svårt att hitta något riktigt bra användningsområde....så de flesta hamnar i frysen.
Fick så fina vindruvor av en vän idag så jag gjorde ett riktigt frossarfat av allt det goda som finns i trädgården nu!
En del av björnbären hamnade i en vanlig kladdkaka med choklad strössel ovanpå, helt O.K
...och några äpplen hamnade i vetebagetterna vilket gör dem saftiga och goda!
Jag gillar verkligen att ta till vara och använda så mycket som möjligt, det känns lite smålyxigt!
11 kommentarer:
Glass-gräddglass med vaniljsmak+ björnbär=en fröjd för både öga och gom //M
Mmm... gott för gommen och vackert för ögat!
Kram /Bea
Cheesecake med toppning av björnbär är en höjdare.
Ha en underbar dag!!
Det märks att du tycker om att ta till vara på allt - det lyser av kärlek i dina verk.
Björnbär - gott som tusan som likör. Bäst som lagrad har jag märkt (av en slump...)
Jag har problem med alla kärnor i björnbär, hallon och hjortron. Men jag har lärt mig att om jag rårör så kapslas inte kärnorna in så hårt och då blir konsistensen ännu finare. Värt att pröva kanske.
Lycka till Malin
Oj Oj Oj Baguetterna måste ha smakat fantastiskt gott! Mycket tips fick man här om björnbären...men eftersom jag bara har ...en planta... så kan jag inte använda mig av dem...
Ha det gott,Karla.
Håller med Malin, det syns verkligen att du gillar att ta tillvara! Du måste vara ett energiknippe, för du tycks hinna allt!
Det är så roligt att följa din blogg!
Så gott det ser ut allting
ha en bra dag
kram Rosa
Det är inte bara smålyxigt...det är riktigt lyx som man ska unna sej!!Å äpple i matbröd, suveränt gott!! Länge sen jag hade björnbär, och ja...det blev det gamla vanliga, sylt och sånt...
Kram kram
Det såg utrolig godt ut!! Så flink du er!:))
Oj vilka godsaker björnbär om dom fanns hos oss hade jag ätit upp alla innan dom kom till frysen .Nu finns dom ju inte hos oss så jag kan bara tänka hur goda dom är ,kram Nette
Var i Köpenhamn i helgen, på minisemester med min O. Till frukosten på hotellet serverades naturell yoghurt i glas med en klick sylt i botten och färska björnbär ovanpå. Mums. Kan tänka mig att frysta bär går lika bra. Som en enkel idé.
Kram från Törnrosa
Skicka en kommentar