Bloggintresserade

söndag 1 juli 2012

Sylt och marmelad

Idag blev det drygt 5 liter gubbar på våra 3 rader och det är jag jättenöjd med, särskilt när man tänker på att det säkert går att skörda 1½ vecka  till, hittills har vi bara ätit dem naturella
 men idag räckte de både till att frysa in 2 stors påsar, efterrätt, sylt och marmelad, det kallar jag lyx!


Jordgubbs-och rabarber marmelad.
½kg rabarber, 1 l jordgubbar, 4 dl syltsocker
Koka lugnt i 10 minuter sen är det klart!!

Jordgubbssylt.
Jordgubbar, socker, skal och saft av 1 lime + fryspulver.
Bara att blanda ihop och sen in i frysen, jag gillar att ha lime i sylten för då blir den så frisk och god.
Det blir gott till vinterns pannkakor eller som tårtfyllning eller.......

Sen måste jag också tipsa om denna helt underbara bloggen för alla som gillar blommor och lantliv!

5 kommentarer:

Carolin sa...

Hej Lotta! Ser verkligen gott ut! Vilken fin blogg du har, nu har jag haft en trevlig lässtund :) Kram från Hon som talar med blommor!

Lyckans lilla hus sa...

Mmmm så gott det låter, och enkelt! Ska jag komma ihåg när det mognar här...segt utan solens strålar. Men snart så! ;) Ha det fint! //Marie

Torprosen sa...

Underbart med sylt, det är en av mina semesternöjen..sylta och safta..fin blogg du har!!Ha det gott önskar Torprosen

Bea sa...

MUMS!! Idag har vi faktiskt ätit den första jordgubben...!
Kanske blir det någon till framöver :)
Kram /Bea

Helene sa...

Mmmm! Så godt det ser ut! Fristende bilder du viser:o)

Helene