Bloggintresserade

torsdag 11 maj 2017

Blommig Fredag / Vad händer i rabatten?

Nu är det tulpaner som gäller i rabatterna🌷🌷🌷, älskar verkligen den här tiden trots att det i år är svinkallt och knastertort.
De första bilderna är från rosabandetrabatten där nya tulpaner samsas med gamla, de flesta växterna där verkar ha klarat vintern däremot lider de av torkan så jag har vattnat alla rabatter så sent som i dag....knasigt att behöva vattna nu!


 

  
En del av rabatten går åt det rosa hållet, en åt lila och en åt vitt....


Som synes har jag planterat ut en hel del sommarblommor redan, vilket beror på att det är överfullt i växthuset, som tur är har de klarar av frostnätterna....


Mitt emot r.b-rabatten är pionrabatten och även där är det fullt av tulpaner nu och peppar peppar så har mina rådjursskrämmor hållit odjuren på behagligt avstånd!!!!

Hjälpredan kollar så allt går rätt till 🐶🐶🐶
I växthuset är det fullt av växter som skriker efter värme och att få komma ut....


...och runt altanen där det är kyligare börjar de första tulpanerna slå ut nu!
Ja, detta var ungefär vad som händer här just nu, växter vattnas, ogräs rensas och småplantor börjar planteras ut i rabatterna.

 

Må så gott och hoppas värmen kommer till oss snart liksom regnet!
På återseende!
🌷🌷 Lotta 🌷🌷

 http://blandrosorochbladloss.blogspot.se/

15 kommentarer:

Rost och rädisor sa...

Sanslöst vacker blomning som gör mig plågsamt påmind om att det verkligen saknas färg här. Men det ska bli fler tulpaner även hos mig så småningom.

Visst är det en konstig vår på alla sätt och att redan få hålla på med vattning, för att inte tala om allt bärande på växter som ska avhärdas.

Allt gott
/Anette

Veronica sa...

Åh, vad fint det är med alla tulpaner som börjat blomma.
Här är det bara ett par sorter som skiftat färg och ger färger i trädgården.
Men nu i helgen lär väl allt som väntar explodera!?

I natt var det bara 3 minusgrader mot de 7 vi har haft flera nätter i veckan!
Supertorrt här med men har inte vågat vattna pga de svinkalla nätterna...
Nu har det vänt :)

//Veronica

Carina sa...

Underbart med alla härliga tulpaner. Och att det är svårt med varmt utrymme nattetid känner jag väl igen. Hoppas och önskar oss rejält med regn snart...

Ha det gott! Carina

trädgårdsdrömmar sa...

Så vackert med alla tulpaner.Tulpanen är verkligen en underbar vårblomma och så många sorter som det finns.Dina är så fina.
Trevlig helg.

Anni sa...

Så många vackra tulpaner - vilken tur att rådjuren hållit sig borta!
Det där med växthuset som snart går i bitar av allt som vill ut, det känner jag igen! Så här dags brukar även mina hibiskusar fått komma ut i trädgården, det lär dröja ett tag till.

Anita sa...

Här är det vackra bilder som vanligt att njuta av. Så många fina tulpaner du har. Det låter intressant med dina rådjursskrämmor. Gillar hjälpredan som spanar in att allt går rätt till.

Ha en skön helg!
/Anita

Maribel sa...

Alldeles underbart med så mycket tulpaner, här har de inte slagit ut ännu. Behövs lite värme, så börjar de.
Ha en fin helg /Marika

Vilt og vakkert sa...

Heisann, så vakre tulipaner du har i bedene dine! Ha riktig go´hælj ;:OD)

Trädgårdsvägen sa...

Vilka vackra tulpaner du har, det är verkligen en härligt tid nu, tulpantiden. Kram /Charlotte

Laila sa...

Fantastisk tulpanblomning redan! Du ligger några veckor före oss trots kylan. Även här måste vi vattna vattna vattna. Enstaka snökorn ger ingen rotblöta...
Önskar dig en skön helg!/Laila

The Swedish Wildflower sa...

Kära Lotta. Jag hoppas att du njuter av sköna sommardagar tillsammans med nära och kära och att trädgården har fortsatt bjuda på ljuvlig blomning. Dina bilder är som alltid lika vackra och jag blir påmind om hur mycket jag saknar att ha tulpaner i rabatterna. Tyvärr kan vi inte ha dem eftersom hjortarna äter upp varenda en. I år har de dessutom ätit upp varenda ros så jag vill med bestämdhet hävda att vi inte är de bästa av vänner för tillfället. ;) I år har vi hägnat in köksträdgården med viltstängsel. Det är inte vackert men på detta vis får jag åtminstone ha grönsaker, bär och frukt ifred.
Jag tänker på dig ibland kära Lotta och hoppas att du har det bra. Jag är så glad och tacksam över att våra vägar korsades här i bloggvärlden. En kvinna med ett stort varmt hjärta. Tack för allt vackert du bjuder på här på din blogg och för all värme och glädje du alltid sprider hos mig. Du är fantastisk. Och jag tror att du förstår mitt beslut att stänga ner min blogg och lämna bloggvärlden. För vi båda har blivit påminda om vår egen dödlighet. Att tiden är begränsad och inte räcker till för allt vi skulle önska. Det finns så mycket jag vill hinna med. Nya äventyr att uppleva. Mitt skrivande är ett av dem. Men även om jag nu slutar blogga kommer jag självfallet fortsätta kika in här hos dig och se hur du har det och njuta av ditt magiska foto kära Lotta.

Ha en fantastiskt fin sommar och jag hoppas att även du får njuta av lyckan att stå i solrosfält denna sommar. Sköt om dig vännen!♥

Kram Lotta

الصفوة جروب sa...

شركة امست للتنظيف افضل شركة لتنظيف المنازل والشقق والفللوالبيوت والمجالس والكنب والمفروشات والخزانات بالقطيف والمنطقة الشرقية لديها عمالة مدربة وخصومات هائلة طما توفر خدمات مكافحة الحشرات ورش المبيدات بالقطيف باسعار رخيصة ومناسبة وخصومات هائلة

شركة امست للتنظيف

امست للنظافة القطيف
شركة امست لمكافحة الحشرات
شركة امست لرش المبيدات

الصفوة جروب sa...

شركة المثالية للتنظيف افضل شركة تنظيف بالمنطقة الشرقية تخصصت في تقديم كافة الاعمال المنزية من نظافة ومكافحة حشرات بالمنطقة فلديها افضل الخدماتبافضل جودة واوبارخص الاسعار التي لا تتوفر الا معها كافضل وارخص شركة تنظيف بالاضافة الي خدمتا مكافحة الحشرات ورش المبيدات الامنة والفعالة علي الحشرات بجميع انواعها .. تقدم لكم اليوم افضل العروض والخدمات بخصومات هائلة يمكنكم الحصول عليها من خلال الروابط التالية

شركة المثالية للتنظيف
شركة المثالية للنظافة
شركة المثالية للتنظيف بالدمام
شركة المثالية للتنظيف بالخبر
شركة المثالية للتنظيف بالقطيف

Claudia Gonson sa...

Looking for a website for growing cannabis indoors without lights? If yes then check out the link.

Subhasree sa...

Superb post! This post is very useful and I get interesting while reading it. Waiting for more post like this. Thanks for posting such a good post.
To service your laptop with offer prices, Please visit : Laptop service center in Navalur