Bloggintresserade

söndag 18 december 2016

4de Söndagen i AdventIdag har jag haft en pysseldag men inte julpyssel utan fröpyssel. 🌻🌻🌻
Jag började med att ta bort fröna från alla solroskakor, hade sparat såna som var extra fina, typ röda, för att blanda med fågelfröna till nästa års solrosodling....


..sen gick jag ut och sådde rosa vallmofrön i våra nya rabatter, hoppas det funkar lika bra som det gjorde förra året då jag också strödde ut fröna sent på hösten! Enkelt att gallra bort överflödet när de har växt till sig framåt våren,


Tog sen hand om diverse andra frön såsom dessa gula kryddtagetes som doftade väldigt gott, fick med en jättefin planta i en timjankrydda som jag köpte på trädgårdsmässan i våras 🌿🌿


Så var det också dags att ta hand om alla chilifrukter som legat på tork ovanpå värmepannan, tog bara bort skaften och hällde ut kärnorna och körde dem sen i matberedaren till finfint pulver, har inte smakat ännu men det doftade gott!


Sen det mest knasiga av allt, snödropparna blommar nästan och första forsythian har slagit ut på vår koloni i Ystad... man får nog säga att UR LED ÄR TIDEN...En dag som denna har julkänslan lite svårt att infinna sig, hur har ni det med julpysslet eller är det fler än jag som vårpysslar??? Jag har faktiskt papprat julkola också så lite lite julfeeling finns det 🎁

Må så gott och njut av att julen snart är här!
/Lotta

12 kommentarer:

Janne sa...

God kväll här så har jag jul pyntat lite hemma fast det känns inte som det är julafton snart för ingen snö i sikte utan mildväder har vi haft i några dagar .Önskar en riktig god jul

ulla laiho sa...

Jag har undvikit halkan ute och julpysslat lite idag och passat på att "städa datorn". Vi har lite snö kvar trots regn och mildväder.

Jag köpte saffran av ett av mina barnbarn - stöttar alltid deras initiativ att tjäna extra. Har tänkt använda det i en maträtt så småningom.

God Jul!

Violen sa...

Vilken framförhållning du har! Den har du glädje av framåt vårkanten! Själv har jag överhuvudtaget inte julpysslat ännu, är i det närmaste däckad i en segdragen virusinfektion. Hoppas den ger sig innan jul.
GOD JUL!

KajsaLisa sa...

Kul annorlunda pyssel och fina annorlunda växtbilder.

Anneli - A'la Foto sa...

Ja det var riktig vårkänsla härinne idag! Vad roligt att du gör eget chilipulver! Det måste ju vara helt fantastiskt!! Men du....Ystad? I Skåne? Jag har svårt att tänka mig att du skulle ha en koloni som åker till bara sådär så långt borta!

Barbro sa...

Åh, vad roligt att förberda nästa års odling, redan. Men det där med att kasta ut frön och hoppas de gror till nästa år kändes som ett skämt. Jag förstår att hos er är det en realitet, men här är det nästan en meter snö. Har just räddat en del tak som inte är så stabila, från snömängder. Det är ju otroligt så olika det kan vara. Jul kommer vi i alla fall ha samtidigt, så God Jul, även om marken omkring oss inte är likadan.

Lotta&Olof Birgersson/Ingemansson sa...

Vi har skaffat en koloni i Ystad. Dottern med familj ska sköta trädgården och odlingarna och vi huset. Perfekt för oss att kunna bo där 🌻🌺🍃

Stare Ström sa...

Nu måste jag också kolla snödroppar och forsythia! Jag har inte lagt märke till att de blommar, men syrenens knoppar sväller. Kul att du gör eget chilipulver. Det har jag aldrig tänkt på. Måst testas nästa år! Tack för tipset!

Laila sa...

Konstiga tider, vi hade bolltistlar som blommade om i november! Julpysslar för fullt med knäck, kola, sillinläggningar mm. Ute var det soligt och fint idag men hu så snabbt det blir mörkt! Snart vänder det dock!
Önskar dig en härlig julhelg! (Kommer nog inte att kunna använda datorn på ett tag eftersom vi åker till Gotland.)
Laila

Rost och rädisor sa...

Jovisst julpysslas det mår du tro. Mina fröer får allt vänta till mellandagarna. Fantastiskt med blomning alla redan. Ser att en del lökblad har kommit upp här också så det blir till att täcka. Borde kanske täcka vitlöken... tack för påminnelse.
Ha det så gott och God Jul
/Anette

Anni sa...

Underbart med vårkänslor här hos dig i dagens totalmörker - undrar om det alls blir ljust? Lite julpyssel är det på gång här, men det är nog nästan först när granen kommer på plats som julkänslan infinner sig på riktigt.

Carina sa...

Så läckert chilipulvret såg ut och tillvägagångssättet lät så bra och enkelt. Jodå här finns lite julkänsla. Tummen är bättre så jag kan brodera igen :)

Har en känsla av att jag såg snödroppar i samma stadie förra julen eller om det bara var december. Men sen kom den riktiga vintern i varje fall. Får gå en spaning i morron.

God Jul! Carina