Bloggintresserade

söndag 15 maj 2016

Trädgården idag!

Hej alla bloggvänner, nu var det ett tag sedan jag var här så nu blir det en färsk uppdatering från trädgården. Först bilder från "Rosabandet" rabatten där de nya tulpanerna blommar, tyvärr har ca 30 perenner inte klarat vintern så det får bli att köpa nya rudbeckior, salvior mm.
I pionrabatten börjar tulpanerna bli dåliga så de ska jag gräva upp och flytta på och sen får det bli nya lökar till hösten.Spireahäcken blommar liksom rapsen...
och i trädgårdslandet växer bondbönorna och löken så det knakar, det andra är det än så länge lite si och så med.


I växthuset ser det riktigt ok. ut men jag hoppas på värme igen så att jag kan flytta ut alla pelargoner så att jag kan få in de sista paprikaplantorna istället. Potatisen som jag satt i hinkar är jätte stor!   Äppleträden är snart i full blom och körsbären är snart överblommade.Altanen är nymålad och de nysatta tulpanerna runt omkring den blommar.


I parken har bokarna slagit ut och den skira vårgrönskan går snart över i en mörkare färg!Idag hade vi hoppats på mycket regn men även om det duggat och varit kallt, 6 grader, hela dagen så har det bara kommit 3 mm. Vi vill verkligen ha regn nu för här är sååå torrt!
Hoppas ni har det bra nu ska jag kolla runt hos er! På återseende!
/Lotta
Det här inlägget får ocksa representera "Min vårfavorit" i veckans
Blommig fredag

17 kommentarer:

anemonen sa...

Ljuvliga blommor och skir grönska är det vackraste man kan se och nu är det bästa tiden om jag bortser från allt pollen som ställer till det för mig. Men idag kom regnet och jag välsignade det. NU blir det än grönare med regnet. Tack för dina ljuvliga bilder som jag har svårt att se mig mätt på.

Violen sa...

Det är ljuvligt med alla blommor i olika färger och former! I dag har det kommit några droppar regn här men det är väldigt torrt så det behövs mycket mer.

Laila sa...

Så roligt att få se ert vackra hus! Massor av fin blomning har du, och tulpanerna i den där pionrabatten (om det nu är den?) ser helt okej ut. Men tjusigast är nog vyn med spireahäck och rapsfält! Fantastiskt!
Allt gott!/Laila

Charlotta sa...

Det är svårt att hinna med allt underbart som händer nu. Det kalla vädret ger i alla fall en andhämtningspaus, hoppas bara all fruktblom klarar sig så vi får fin frukt i höst.
Ha det gott!

Stare Ström sa...

Så vackert det är hos dig! Vilken blomprakt du har! Ja, vi hoppades också på regn. Av de 20 som sagts blev det 2. :-(

Nette Cecilia sa...

Här kom det nog en riktig rotblöta ,så vackert det blommar hos dig .här ha måna blommor frusit också bland annat min svärmors rosor ,kramen nette

Helen sa...

Så vackert du har det och vad mycket som redan blommar! Jag blir väldigt inspirerade att jobba mer i min egen trädgård när jag ser allt fint hos dig.

Livet genom bilder sa...

Blir alltid lite avundsjuk när man får se hur mycket blommor som kommit längre ner i landet. Men det enda positiva är att bor man här har man det att se fram emot

Maribel sa...

Ser helt fantastiskt ut, så vackert.
Ha det gott /Marika

Monica o Jacob sa...

Härliga bilder, oj oj ni
ligger långt före oss.

Susie på Stjärnarve sa...

Underbara bilder, speciellt på dina vackra tulpaner!
Här är det isande kallt, igår var det dock bara grått, lite blåsigt och så har det kommit 14 mm regn. Fantastiskt!!
Idag gtrodde jag att jag skulle kunna gå it och göra lite nytta, men det drog fortfarande och var isande kallt så efter 15 min gick jag in igen!
KRAM
Susie

Meta sa...

Det är så vackert hos dig ner genom parken. Här har regnat massor inte bara dugg jag skickar lite till dig det räcker här nämligen.Här har några rosor dött men perennerna har klarat sig. det var ingen snäll vinter i år. Nu när det har blivit höst hos mig njuter jag av dina fina vårbilder.
Ha det gott och njut din vackra trädgård
Kram Meta

Eva Trillian sa...

Fantastiska trädgårdsbilder!

Annette sa...

Så fint ni har det :) Jättekul att se dina bilder, särskilt era odlingar. Jag har äntligen, äntligen beställt jord så att jag kan börja odla litet smått i odlingslådor. Vi har två åkrar framför vårt hus, men jag skulle vilja få åtminstone ett år utan ogräs. Fastnar jag för det här kanske vi plöjer upp en bit av åkern för odling nästa år. Tråkigt att så många perenner inte klarade vintern... Vad kan det ha berott på? Fel zon, ovanligt svåra förhållanden under vintern?

Anonym sa...

Så fantastiskt att få läsa och se ert fantastiska hus och omgivning. Ja, våren kom verkligen av sig och kylan gör sig påmind. Jag gillar det inte för kylan är jobbig så jag ser fram emot lite varmare temperaturer. Vårens skirande grönska gör sig mer rättvis när vädret är mer utomhusvänlig. Jag hoppas att det blir bättre i helgen för då planerar vi för en fotorunda i något naturreservat. Ha det gott :)

Åke sa...

Här var det läsning och glatt till varma bilder :) Jag sköter inte trädgården förutom att gräva hål, flytta och frakta typ, jo jag gjorde ett litet jordgubbsland igårkväll, jag fick order om att frakta bort två skottkärror rens från landet och då tyckte jag inte kunde slänga allt, och håller ändå på att planera ut tomten och en sten jag inte kan flytta på fick jag en ide om... Men du!!! När jag kom till huset, jag trodde det var min kusins med fru, jag tänkte har Linda börjat blogga!!! Ett nästan på pricken likt, men de har ingången på andra sidan och altan där din bro är när jag studerar... Men annars fönster, tak och våningar bra likt :) Vad maffigt med allén in...

Carina sa...

Så vårligt vackert ni har det. Skönt när allt är målat och klart men inte lika kul när somligt har gett upp under vintern. Räcker det lite lägre stängslet runt trädgårdslandet mot marodörer? Jag går i funderingar kring stängsel men det verkar behövas något på 2 m för att hålla rådjuren ute.

Ha det gott! Carina