Bloggintresserade

torsdag 10 mars 2016

Tulpanfråga.

När lägger ni på gödning till era tulpaner??
Jag läste någonstans att man skulle ge dem gödning så fort man började se att bladen sticker upp och då borde det ju vara dags när som helst eftersom de sticker upp nu?


Ha en härlig vårdag, här skiner solen men det är fruset än så länge så nu ska jag gå ut och plocka pinnar efter häckklippningen!
/Lotta

6 kommentarer:

Inger sa...

Jag ger lökväxterna benmjöl efter att de blommat klart. Långtidsverkande inför nästa säsong. Kan man även göra vid plantering men då på hösten vill jag bara fort bli klar.
Kram

Laila sa...

Strör ut lite aska nu på våren och vattnar med guldvatten när blommorna börjar ge sig och bladen behöver näring.
Allt gott!/Laila

Rost och rädisor sa...

Här blir det ett lager brunnen kogödsel över hela landen nu. Senare finns det ingen möjlighet att komma åt att gödsla.
Ha det gott
/Anette

Fashions sa...

Oh! that was a cool post.I like it.

Carina sa...

Jag har gått en första runda med benmjöl och hönspellets nu när jag klipper ner det gamla. Sen ska jag försöka få tid att kärra ut brunnen gödsel innan jag täcker med halm. Men benmjöl ett par gånger på våren brukar jag ta :)

Ha det gott! Carina

Irene sa...

Her er jeg mer opptatt av å forhindre at rådyrene spiser skuddene når de kommer opp av bakken, og ikke minst knoppene! Jeg bruker blodmel blandet med vann og klor som jeg fordeler rundt i bedet. Blodmel er i tillegg et gjødselprodukt, men ellers har jeg ikke gitt løkene eget gjødsel. Skjønner nå at jeg burde endre litt på gjødselplanen i hagen :)

God palmesøndag!