Bloggintresserade

onsdag 27 januari 2016

Årets första..

lilla blombukett är plockad. Man blir ju helt lycklig när man hittar bellisar som är hur fina som helst, nu pryder den lilla buketten vårt köksbord! Efter en utedag med trädgårdsarbete tog Russan och jag en liten vårspanartur och hittade utslagna videkissar, snödroppar som visar vitt samt att tulpanerna redan sticker upp ur jorden! Kan nån tro att vi för 2 dagar sen hade full vinter??? Alla snö är borta och termometern visade 7 grader varmt nyss!Hur ser det ut hos er, har ni också börjat få våraningar???
Ha det bäst och må så gott!
/Lotta

16 kommentarer:

Hem ljuva hem sa...

Nämen! Är detta sant. Vårblommar redan. Jag har ju inte stuckit ut näsan på flera dagar så det kanske finns här också. Kraaam Pia

Meta sa...

Men snälla du det är inte klokt så tidigt.Jodå här tittar mycket upp både här och där lökväxter då.Jag blir varm i hela kroppen av det.Än är det rätt mycket snö på kolonin fast idag försvann mycket då vi var där.
Ha det gott i dag
kram Meta

Eirin - Lars Bjerke sa...

Det er jo utrolig tidlig !
Her forsvant snøen igår, og idag øser regnet ned.
Må ut i hagen i morgen og sjekke hvordan det står til med julerosene, men tror nok ikke jeg finner noen vårblomster..
Nyt vårfornemmelsene :-)

Laila sa...

Om du inte lade fram bildbevis skulle jag inte tro dig! Hur växte de där blommorna fram under snön och i stark kyla? här hindrar djup tjäle alla sådana excesser!
Allt gott!/Laila

Marie i Skrifvarstugan sa...

Men så underbara vårtecken du fått redan. Vackra bilder du tagit av vårtecknet med belisar.
Här i Linköpingstrakten har snön försvunnit med blixtens hastighet utom de stora gamla snöhögarna som inte riktigt har hunnit smälta upp. Vi har haft +7-8 grader. Härligt ! Det börjar nog nu kännas som vi går mot våren med stora steg.

Önskar dig en fin fortsatt vecka !
Kram från Marie

Anki sa...

Naturen är fantastisk! Frågan är om det är vårtecken eller överlevare... tror nog på det senare, men härligt är det att kunna plocka blommor i januari!
Kram

lavendia sa...

Men oj, vad tidigt. Här har jag tittat efter de små lökväxterna, men kan inte se någon än. Ännu mindre en bukett blommor. / Britt

Violen sa...

Riktigt tidiga vårtecken! Man blir ju så glad! Här är också all snö borta och vi kan se tulpaner som stretar upp ur jorden!
Ha det gott!

BIRGITTA AHL sa...

Ojdå...hos dig är det vår redan. Fina gilla-bilder.

Snäckskalsdalen. sa...

Trodde jag hade hamnat på ett inlägg från förra våren, var tvungen att titta efter datumet på ditt inlägg - visst är det fantastiskt att dom minsta blommorna klarar av att komma så fint redan! Eller sent, eller vad det än är!
Liten söt välkommen bukett!
Agneta kram

Monica sa...

Det är ju helt underbart, har tyvärr
haft otur med mina Bellis.
Får köpa nya i år.

Anita Malta sa...

Vilka ljuvliga bilder på vårblommorna som är ett tydligt bevis på att snart... :-)

Ulrika Johansson sa...

Helt underbart! Här är det vinter men med lite fantasi kan man få lite vårkänsla av solstrålarna som glimtar fram ibland.

Anni sa...

Men är det sant! Igår hade jag också 8 grader och fåglarna sjöng vårsånger. Idag kom det snöblandat blask i blåsten, så inte gick jag ut för att leta blommor. Ska nog ta in några grenar imorgon och se om de orkar slå ut.
Hoppas att det inte blir mer vinter ...

Anneli - A'la Foto sa...

Dina bilder är vackra men jag kan inte låta bli att bli lite ledsen av detta! Det ska vara vinter i januari och våren ska avvakta nästan två månader till! Det är verkligen upp och ner med världen! :(

AnnA sa...

Hej Lotta!
Jag krafsade fram några vintergäck i en av våra rabatter, och hos grannfrun intill, i deras soliga rabatt fanns ett helt gäng med sådana solar.
Fast, lite pessimistisk är jag ändå, att det inte kommer ngn snösväng till.
Underbara foton!
Trevlig helg!
Hälsn
AnnA