Bloggintresserade

söndag 15 november 2015

Lite smått och gott....


I går provbakade svärdottern och jag ett nytt saffransrecept, saffransvaniljbullar... jag har inte smakat dem själv men övriga familjen som var hemma var väldigt nöjda med smaken.
..så kunde jag då inte låta bli att köpa de första hyacinterna! det fick bli ett litet arrangemang av vad naturen har att erbjuda just nu. Längtar efter att känna doften av dem.


När Russan och jag gick vår morgonpromenad idag passade jag på att plocka drivvedspinnar och sen har jag gjort en prototyp för att se hur det blir, stjärnan är inte klar för jag han inte klippa bort alla trådar samt fixa till kottarna på ett bra sätt. Nästa gång ska jag nog limma ihop den först, tror det blir finare då???
Vi fick fika gäster i eftermiddag så jag bakade en rulltårta och gjorde några bakelser, inte illa när man kan gå ut i trädgården och plocka björnbär, rosor och citronmeliss till garnering i mitten av november.
Må så gott!
/Lotta

7 kommentarer:

Stare Ström sa...

Så fin din stjärna blev! Vilken bra idé!

Violen sa...

Hembakat, mums så gott! Stjärnan är ju toppendekorativ, vilken fin idé du fick!
Ha en skön söndagskväll!

Anni sa...

Saffransbröd och hyacinter, nu lackar det minsann!
Och så rulltårtsbakelser på det, så mycket gott du frestar med.

KajsaLisa sa...

Jovisst, snart är vi där, men än så länge skulle jag nog föredra dina bakverk, ser goda ut.

anemonen sa...

Lyckliga du som kan ha hyacinter inne. Det kan inte jag så jag får föreställa mig doften. Finfina arrangemang med kottar för det är väl lärk kottar?. De där bakelserna ser hur goda ut som helst med björnbär.

Meta sa...

Det där ser gott ut alltihopa. Nu äntligen får jag nog både tid och ork över att göra sånt. Det blir lugnare på kolonin nu när tak och början på väggarna är klart.
Ha det gott i veckan
kram Meta

Anneli - A'la Foto sa...

Du är så otroligt kreativ och händig! Stjärnan blev ju superfin!!! Och bullarna vill jag gärna ha receptet på! :) Och hyacintarret är superfint och får mig att längta efter hyacinter! Tänk om jag hade hälften av din kreativitet och framför allt energi!! Jag är väldigt imponerad!