Bloggintresserade

söndag 2 augusti 2015

Söndagsbilder från trädgården.

Jag börjar med att visa dagens färgglada skörd, en riktigt "måbra" bukett av zinnior och lejongap samt härliga grönsaker i starka färger. Kan man bli annat än glad?


Det har hänt stora saker i veckan, glädjande grejer! Jag har fått min bröstcancer bortopererad och den hade inte spridit sig! YES!!! Dagen före operationen var S och jag och handlade bilen full av rosor och perenner och sen hjälptes alla åt att fylla nya rabatterna, som jag nu kallar för Rosa Bandet!
Den ska kompletteras med lite fler växter samt massor av tulpanlökar i rosa/lila färger.
Det ska bli så spännande att se den nästa år......


De nya frösådda dahliorna har börjat blomma, färger motsvarar inte vad jag tänkt mig!
På trädgårdslandet börjar vädden blomma, det en blomma jag gillar skarpt och i växthuset mognar chilin på för fullt, tomaterna och paprikorna är fortfarande gröna....


 Ha det bra och må så gott, själv ska jag hålla mig lugn i 3 veckor...det blir inte lätt, men jag gillar läget skarpt!
/Lotta

16 kommentarer:

Violen sa...

Alla dina bilder gör mig glad! Gladast blir jag över att din bröstcancer inte har spritt sig! Vi får hjälpas åt att slå ett slag för rosa bandet!
Ha en skön kväll!

Stare Ström sa...

Så skönt att din cancer är under kontroll! Jag är mycket imponerad av dina odlingar! Du lyckas verkligen få fram allt.

reneesfotoblogg sa...

Det har väl inte gått en dag utan att jag tänkt och undrat på dig och hur länge det ska behöva ta men nu var det gjort! Härligt att prognosen är så god! Jag gläds med dig och din familj!

HelenTh sa...

Stort grattis till det glädjande beskedet och vilka fantastiska bilder från din trädgård!

Hem ljuva hem sa...

Men nu fick jag en liten chock. Hade missar att du haft cancer och Grattis , vad skönt att det inte spridit sig. Gulligt att kalla rabatten för Rosa bandet. Stor varm kram.. / Pia

anemonen sa...

Vem blir inte glad av dessa blommor och blader och grönsaker därtill. Jag bara älskar dessa vackra bilder och blir sugen på grönsaker när jag ser dina hemodlade.

Annika Christensen sa...

Underbart Lotta!!!
Jag blir så glad att höra detta och bilderna höjer det ett snäpp till.
Sedan blir ju rabatten helt underbart och det var ett bra namn på den.
Allt gott
Annika

Ann-Eva sa...

Vilka fina bilder från dina fantastiska odlingar. Man blir så glad att få se dina vackra buketter, växter och skördade grönsaker. Du är ett fotogeni.
Allra gladast är vi för att operationen gick bra och att det inte hade spridit sig. Spännande med den nya rabatten, bra namn på den. Det måste bli spännande att få se den nästa sommar. Ha det bra. Kramar från Kalmar

Mias Mix sa...

Dina bilder är så otroligt vackra och färgstarka. Så fint du har det hos dig.
Men den bästa nyheten är ju att cancern inte har spridit sig!! Blir så glad för din skull. Min mamma och syster har precis behandlats för bröstcancer. Syrran hade den mest aggressiva sorten med 49% risk för återfall. Det är för tidigt ännu att veta hur det kommer att gå... Mammas var lindrigare och kommer troligtvis inte tillbaka. En hemsk sjukdom.
Håll dig lugn och samla dina krafter. Det sliter ju hårt även mentalt. Krya på dig på alla sätt.

Tant Otteskrufv sa...

Å SÅ SKÖNT! Vilken bra ide att plantera ett rosa band! Tänk om plantskolorna skulle skicka en del av intäkterna från sitt rosa sortiment till cancerfonden, vilket lyft :)

Meta sa...

Helt underbart att höra. det gör mig så glad för alla som klarar sig och det går bra för.Så fint ni gjort i rabatten en riktig må bra baratt.
Ha det så gott och ta det lugnt
Kram Meta

Monica o Jacob sa...

Härliga bilder:-)
Själv är jag sur, inga tomater och gurkor
äpplen blir det bara 10 st i år är det inte
något bra växtår här;-(

Anni sa...

Vilken underbar läsning! Jag missar nästan att se på bilderna för jag blir så innerligt glad!

Härlig skörd och härliga blommor. Zinnian är verkligen en färgklick, det är nog dags att jag sår den igen. Det var några år sedan sist.

Och tack för din goa kommentar!

LINDA sa...

Härligt! Vad blev det för jord i de nya landen?

Solsken
Linda

Anita Malta sa...

Nej, inte kan man bli annat än glad över denna fantastiska kaskad av färger men framför allt över att din cancer inte spridit sig !!! Grattis Lotta, vilket fantastiskt glädjande besked. Nu visste jag ju inte att du drabbats men är otroligt glad för din skull. Rosa Bandet är ju helt rätt att kalla de nya rabatterna. Du visar så vackra blommor så jag blir nästan tårögd över att naturen är så fin och du är duktig på att föreviga det hela.
Sköt om dig, ta det lugnt, njut av nuet och av allt du har omkring dig. Kram !

hagen vår sa...

Hei!
Jeg kjenner deg ikke, men når jeg leste dette, dro jeg en lettelsen sukk. Kombinert med vakker sommerblomstring med rosa sløyfe.
Ha det så godt! Anne