Tack Annika för det fina tipset att man kan äta solrosknoppar, vi testade igår, hade dem som förrätt innan kräftorna och det smakade väldigt bra. För er som vill testa så gjorde vi så här. Ta bort alla onödiga blad, lägg knopparna i vatten så ovälkomna djur försvinner, koka dem sen i saltat vatten 5-10 minuter och servera dem ljumna med citronsmör. Smaken påminner mkt om kronärtskockor.
Detta är Vätterns röda guld och mina absoluta favoriter när det gäller skaldjur!
..och vad är väl härligare än att kunna sitta ute och avnjuta dessa läckerheter? och samtidigt få njuta av gårdagens vackra solnedgång?
Vi avslutade med denna kitschiga banan/vinbärskaka rikt dekorerad med de bär som trädgården bjöd på. Ska det va´ska det va´rejält!
Ha det gott och njut om ni kan nu när äntligen sommaren kommit!
/Lotta
8 kommentarer:
Wow! Den kakan var ju läcker!
Oj vilken vacker tårta/kaka. kräftor är gott men vi råkade ut för dåliga i fredags. Besviken och arg men skatorna blev glada. Kraaaam Pia
Hade ingen aning om att man kunde äta solrosknoppar. Men de ser läckra ut. Snålvattnet rinner när jag ser din tårta!
Wow - vilken tårta! Och så läckra kräftor och vacker solnedgång på det. Förstår att ni njöt!
Solrosknoppar var en annorlunda rätt. gillar ju kronärtskockor så - varför inte. Men att ha mage att knipsa knopparna när äntligen blomningen är på gång? Nja...
Jag njuter både av dina bilder och av den härliga sommaren som äntligen kom. Visserligen har det varit en lite kylig och blåsig dag idag. Det gör inget när jag vet att det blir fint igen
Ha det gott
Kram Meta
Mums, kräftor är gott. Din kaka ser så god ut.
Ha det fint!
Vad spännande med solrosknopparna. Förresten så påminner ju jordärtskockans blommor om solrosor fast det kanske inte alls hänger ihop när jag tänker efter.
Till helgen ska vi smaska i oss av det bästa jag vet men våra är inte röda utan mer oranga.
Your photos are very beautiful.
I especially loved the Sunflowers and the Sunset!
Have a Beautiful Week!
Peace :)
Skicka en kommentar