Bloggintresserade

söndag 12 juli 2015

Veckans söndagsbilder från trädgården.

Inte mycket nytt har hänt från förra veckan så det är sig ganska likt...Har gjort upplivningsförsök på dahliorna 2 gånger denna veckan pga blåst och regn, pelargonerna har knappt inte börjat blomma än och de har också fått massor med stryk av vädret :-(
Dagens projekt har varit att rensa rosenhäcken, som vi snart kan kalla för hallonsnåret, från snärjmåra och nässlor. Till min stora glädje fann jag 4 mogna hallon så snart kan vi frossa på dem och det ser ut att bli massor! Härligt!De sista pionerna håller på att slå ut, visst är den vita med gult ruffs fin!
Den övervintrade salladen blommar, har inte tagit bort den bara för att jag tycker att blommorna är så vackra!På gaveln av växthuset växer solrosor och squash, i morgon kan vi nog börja skörda. Mums!I växthuset står det still, börjar undra om vi ska få några mogna tomater i år????Inget överflöd vad det gäller smultron, måste plantera nya till hösten, detsamma gäller jordgubbarna.
Har ett litet lager av växter som ska få bo i nya rabatten så fort den blir kantad och jordad!
Igår plockade jag den första zinnia buketten, så nu kommer de snart igång!


 Hoppas att vi får sommaren tillbaka! Är det inte konstigt att det hela tiden är antingen eller??? Förra helgen var det 33 grader varmt och nu har vi haft 11. 
Må så gott! 
/Lotta

9 kommentarer:

Violen sa...

Så fräscht och fint det är i din trädgård trots regn och kyla! Underbar blomsterprakt och hallonen ser förföriskt goda ut!
Ha en bra vecka!

anemonen sa...

Åh blåklockorna är bedårande och jag minns när jag var barn och var hos mormor i Blekinge då plockade jag de här stora i stora fång. Jag har bild på det än och du kan tro jag är stolt med min fina bukett. Mycket vackra bilder från din trädgård.

Meta sa...

Det börjar kännas lite trist nu tycker jag snart är Juli över och var är sommaren. Blommorna de känner visst att det är sommar även om de ligger lite i startgroparna. Du har då hittat massor av blommande blommor hos dig. Blåsten den kan förstöra mycket både för oss och blommorna.
Hoppas på en ny fin vecka ska visst bli en del sol i alla fall även om graderna inte blir så mycket.
Ha det gott i vecka
Kram Meta

Beppan sa...

Knepig sommar detta. Men vilken blomprakt du har!
Fördelen med kylan är ju att det blommar länge :-)

Nette Cecilia sa...

Nog har du en del härligheter i din trädgård.Men visst är det skillnad på ifjol och i år.Åh vilka stora hallon.Vi har haft 18 grader idag och kl 4 kom solen så då blev det 23 men nu var det ruggigt ,kramen ,nette

KajsaLisa sa...

Blommorna är i alla fall fina trots att dom fått kämpa hårt.

Eva Trillian sa...

Så mycket vackert och så mycket gott i din trädgård. De där hallonen ser ut att vara värda sin vikt i guld - det ser ut som om du odlat en extra fotogenisk sort :)

Carina sa...

Så härligt att följa med på din tur! Det är dina zinniabuketter som inspirerat mig till just zinniasådd, buketterna är alltid så läckra. Morotscollaget var jätteläckert därtill. Vem vet - kanske är det allt eller inget för vi ska bli mera olagom?

Ha det gott! Carina

LINDA sa...

Jag måste nog gå en kurs hos dig - eller be dig tala om när du sår olika saker nästa år. Känner igen zinkbyttan vid trappan till ert stora däck - så roligt vi hade på mässan :D Mitt runda zinkfat är nu sallatsodling eftersom den går att lyfta ovanför huvudena på de glupska små slemklumparna ;)

Kram
Linda