Provade att grilla förkokta VILDSVINS SPJÄLL med mycket lyckat resultat, men det blir säkert lika gott med vanliga spjäll.Här kommer receptet. Koka köttet i en lag bestående av: 1 gul lök, 4 svartpepparkorn, 2 kryddpepparkorn, 1 lagerblad, 1msk salt + vatten så det täcker köttet. Koktid ca 45 min. Detta gör man när man har tid och sen kan köttet ligga och kallna i lagen.
Gör sen en glaze av: 2 msk koncentrerad äpplejos, 2 msk äpplemos, 1 msk honung, 2 msk finhackad mynta, 1 msk olja, 1 msk senap, 1tsk salt, 1 krm svartpeppar.
Grilla revbenen tills de är gyllene och pensla med glazen några gånger. Det som blev över av glazen använde vi som sås.
Serverade äpple tzatziki till. Blanda 2 grovrivna o urkramade äpple med hackad mynta, turkisk yoghurt och lite salt.
Det senaste strand fyndet: en rostig gammal potatis kokare som jag tyckte passade utmärkt till en liten fin pelargon.
1 kommentar:
Hade du alltså hittat den fina "krukan" på stranden? Kul!
Skicka en kommentar