Bloggintresserade

onsdag 10 september 2014

En av sommarens mest lyckade odlingar

är definitivt dessa fina tagets som jag fick frön till av bloggvännen Pia.
De har blommat oavbrutet sen försommaren och de är fortfarande still going strong, Tänk om allt ville sig så väl! Jag har tagit mycket frön så jag hoppas de blir lika fina nästa år, är det någon som vet om de ändrar sig när man tar egna frö eller blir de likadana? har inte haft några andra.
Visst är de fina!
/Lotta

12 kommentarer:

Meta sa...

Visst är de fina. Är det samma sort alla. Kan se någon tagetes Linnea i alla fall. Jag brukar ta fröer och de blir då lika varje år.
Ha en fin kväll
Kram Meta

Rigmor sa...

Säger som Meta ovan...mina tagets blir lika fina året efter. Så lycka till, för det är verkligen en tacksam blomma! Sen kan väl jag erkänna att bladen på mina är lite fula nu, men det får man ta!!
Kram kram

Törnrosa sa...

Så otroligt fina de är! En underbar färg. Och att de är enkla med bara en liten krusad kant på en del. Tagetes finns faktiskt i vackra färger och former, trots sitt lite tråk-rykte sedan förr.
Den är en Echinacea men just nu kommer jag inte ihåg vilken det är. Ska titta efter i morgon. Återkommer. I alla fall fullständigt fantastisk i färg och blomrikedom. Jag har ett antal andra i liknande färgskala, enkla och dubbla, men den här är den som förökat sig bäst. Blommar superlänge dessutom.
Hörs.
Kram fr Törnrosa

Malin Svensson sa...

Som sammet i kronbladen! :)

Anki sa...

Bland mina favoriter av sommarblommor... finns så många olika, men just de här är helt underbara! Brukar också samla frön och jag instämmer med Rigmor och Meta... de egna fröna funkar bra :)
Ha det gott!
Kram

Pia Gustafsson sa...

Dom är ju underbara. Jag har tagit frön och dom blir ju inte exakt likadana allihop utan så där mixade och fina. Kul att du blev nöjd Kraaaam Pia

a kitchen in the country sa...

Så fina och ljuvliga bilder Lotta. :)

Kram på dig

Nette Cecilia sa...

Jättefina ,kram Nette

Jannibele sa...

Tagetes er en av mine favoritter. Herlig fargeklatt. Jeg har sådd Linne flere år på rad fra egen frø og de har ikke forandret seg:)

Törnrosa sa...

Det är Hot papaya. Och jag lovar, det lever den upp till. Lika intensiv i färg som på min bild.
Hej hopp!
Kram

LINDA sa...

Oj, jag trodde att jag hade kommit till Malin igen - snacka om liknande bilder :) Fungerar den bra i buketter?

Hur går det med skörden? Mycket kvar?

Kram
//Linda

Annika Christensen sa...

Hej Lotta

Jag har sått den 3 år i rad och inte märkt att den har förändrat sig.
Jag älskar den!!!
Allt gott
Annika