Bloggintresserade

fredag 1 augusti 2014

Bra och mindre bra.....

Börjar med det som är bra, vilket är mängden chili, undrar vad jag ska göra med allt??? Vi äter av den var dag men man kan ju inte ta så mycket då den är STARK!
Igår vältade jag vår nysådda raps, gillar synen av de olika ränderna, dels från såmaskinen och dels från välten, men det är lite förvirrande när man ska köra på tvären och få det rakt....Nu till det mindre bra, jag tog upp vår nertorkade och förkrympta lök igår kväll och vi har aldrig förr haft så små och fjuttiga lökar, speciellt den röda, vissa ser ut som sättlök!
Däremot är jag nöjd med skörden av vitlök men med facit i hand skulle jag tagit upp den innan sista vattningen för då hade den blivit bättre - nu luckrades det yttersta hårda skalet upp. Jag är ändå nöjd eftersom det är första försöket!


Ha en bra dag, nu ska jag fortsätta mitt arbete i torken, det är rågen som vi tröskade igår som just nu töms efter att ha torkats i natt och sen ska jag sätta mig i traktorn och stubb bearbeta!
/Lotta

4 kommentarer:

Pia Gustafsson sa...

Gillar dina fina bilder på stubbåkern. Undrar hur vår lök ser ut? Ska kolla in sen. Ha det så bra.. Kraaam Pia

Carina sa...

Underbart när man ser så raka fina ränder på en åker! Man blir glad ända in i själen, och det trots att jag inte är kunnig utan bara en vanlig knegare med jobb inom sjukvården....men jag ser dessa rader utanför mitt fönster varje dag, och där varierar det kan jag säga, för det är två olika som brukar den marken, en är toppenduktig, den andra mindre duktig....
Ha en bra dag du också.

Charlotta sa...

Vackra bilder från skördetider vid Vätterns strand. Beundrar ditt och alla andra bönders arbete med vår goda jord. :)
Ha det gott!

Första året i Hjo sa...

Chilin såg verkligen fin ut - men man behöver ju inte så mycket åt gången. Rapsen trodde jag var något förtorkat i regnlösa land. Men är den nysådd kan det ju bli bra till slut.