Bloggintresserade

söndag 24 augusti 2014

Björnbär! Behöver ha tips, massor av tips!

Vi får hur mycket björnbär som helst, men jag vet inte vad jag ska göra med dem förutom att frysa in dem och sen ha dem i pajer och bakverk. Förra året testade jag att göra chutney men den blev i det närmsta oätbar så den fick gå i soporna :-(

Trädgårdshjälpen provsmakar mer än gärna...

Jaaa, jag vet att det blev många bilder på Russan..men hon är ju så söt!


Hoppas nu på många trevliga tips!
Ha en fortsatt skön söndag.
/Lotta

12 kommentarer:

krakel sa...

Åh så söt hon är. Vi har varit på vår första seniorkurs , Milla o jag. Det var mycket trevligt. Önskar att jag hade några björnbärstips till dig men tyvärr.

Mias Mix sa...

Visst är hon söööt! Borde man inte kunna göra god sylt? Rårörd saft? Vi har också björnbär men bara så pass lite att vi äter dem som de är :)

Violen sa...

Joo, hon är hur söt som helst! Stjäl hela föreställningen! Har inga tips mer än sylt och saft och det är inte så dumt att ha inför vintern!
Ha en skön söndagskväll!

Monica o Jacob sa...

Härligt med trädgårdshjälp, mina skulle nog slukat hela skålen

Nette Cecilia sa...

Önskar jag hade björnbär dom är ju sååå goda,men dom går inte så här långt norrut ,avis ,kram Nette (ja det blev många bilder på Russan men det är hon värd)

Meta sa...

Visst är det mycket björnbär i år har hela bågen vid entrén full Hoppas jag hinner plocka innan våra tvåbenta tjuvar gör det här på området Fy vad trist det är. jag gör marmelad och sylt. ska göra saft i år tänkte jag och likör har jag också gjort nåt år men tänkte prova med lite vanilj i detta året

HelenTh sa...

Tyvärr inga tips på vad man kan göra med björnbär, har aldrig plockat ett i hela mitt liv eftersom de inte finns här. Jättefina bilder på Russan, vem inte om min skulle klarat av att ligga sådär utan att provsmaka :)

Freja sa...

Björnbär finns inte där jag bor. Jag minns fortfarande mitt första björnbär, från en buske i Göteborg. Vilken fantastisk smaksensation, som hallon, mitt älsklingsbär, fast upphöjt i tio. Det godaste bär jag någonsin smakat! Lyllo dig som har så mycket!

maryaustria sa...

Seems like your dog is wondering why you gave him such a wrong meal! :) Great photos!

charlotta olsson sa...

Sà söta bilder!!! Vi har ocksà massor med björnbär, än sà länge har det blivit flera burkar sylt (bara björnbär och socker, enkelt att göra och gott!) smulpaj och cheesecake...

Lottisen
http://blandvinohastar.wordpress.com/

Anna-Karin Eriksson sa...

Kan aldrig bli för många bilder på en sån söt vovve! Vilka lyxproblem att ha så mycket björnbär.=) Jag skulle nog frysa in dem som de är så tyvärr har jag inga läckra tips.

//Scaniatjejen
http://www.scaniatjejen.se

Marit Johansson sa...

Men ååååh så gott det ser ut.. hunden ser också ut att tycka det :)