Bloggintresserade

fredag 3 januari 2014

När- och Här Producerat

ska bli mitt nya fredag-söndags tema och min tanke var att starta upp i dag men tiden räckte inte till riktigt så det blir en smygstart. Jag tycker det är så viktigt att vi värnar om våra fina svenska råvaror, vilket inkluderar allt som växer så därför tänker jag utmana er alla att visa och berätta vad ni har tänkt att använda för något denna helgen som passar in under detta tema. Hoppas att vi ska kunna tipsa och inspirera varandra. Kom gärna med tips om hur vi kan utveckla detta!!!


Dessa fantastiska tomater fick vi av en vän häromdagen, han hade köpt massor innan odlingen i Varv stängde för säsongen, och sen har han förvarat dem i sin matkällare. Jag lovar...supergoda!Det går alltså att förvara egna tomater väldigt länge bara förhållandena är de rätta.


Tulpaner är lätt att frossa i nu och de allra flesta är svenskodlade (hoppas jag)
De här kommer från Vreta handelsträdgård och är de inte jätte vackra så säg.Kan man köpa direkt från odlingarna så står de kanske dubbelt så länge också!


Det är ju inte säsong för så mycket egenodlat nu men det finns ju mycket att köpa
potatis, olika kålsorter, morötter, lök.....listan kan göras lång, väldigt lång!
och kanske har du en massa i frysen eller torkat, syrat mm.
Hoppas ni är många som vill vara med!!!
Ha en skön helg med mycket när- och här......
/Lotta

6 kommentarer:

reneesfotoblogg sa...

Man studsar på reklamen för en stor matvaruaffär i Stockholm som säger: Alla har rätt att ha tillgång till färska råvaror från hela världen!
Riktigt dåligt, för att inte säga skitdåligt!

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Jag drog upp några av de sista lökarna häromdagen. Den tillsammans med egen potatis och jordärtsskocka blev en finfin gratäng till nyårsmiddagen. Visst går det att både odla och skörda. Speciellt i år när det är så milt. Tom här uppe i norrland. :)
Fina tulpanbilder. Jag försöker hålla mig ännu några dagar tills julen är helt bortstädad.
Kram o go fortsättning!

Freja sa...

Jag lägger ju ut bilder på rabarberpaj lite nu och då... Frysen är full av rabarber och det enda jag gör är pajer...

Eva Trillian sa...

Ikväll (och jag ser redan fram emot det) ska vi mumsa på närproducerade ostar till vårt (inte så närproducerad, tyvärr) vin! Det blir lite extra gott när man vet var varorna kommer ifrån, faktiskt!

DeniseinVA sa...

Dear Lotta, thank you so much for sharing these lovely photographs with Today's Flowers. A great way of starting off 2014. Happy New Year!

Gunilla Bäck sa...

Underbara tulpaner! Ha en fin helg!