Bloggintresserade

tisdag 3 december 2013

Lucka 3 / Mosshjärta


Här kommer ett tips på en mycket enkel krans som jag gjorde igår.
Man sågar ut ett hjärta i playwodd (innerhjärtat ska jag göra något med en annan dag) och så tar men med det + tunn ståltråd (köp gärna ståltråden på en byggfirma eller liknande för då blir det till en bråkdel av priset man får betala i blomaffärerna) ut i skogen. Klä först in hjärtat med mossa och sen tar man det material som man tycker är fint och lindar fast det på hjärtat eller vad man nu har sågat ut för form. Nedfallna grenar med lärkkottar är väldigt lättformade och enkla att sätta fast.
Det är 1000 gånger enklare att få till ett hjärta på detta viset än om man använder tjock ståltråd som man ska för söka forma på ett snyggt sätt och sen behövs det inte alls lika mycket material för att få det tjockt.

Ha en bra dag.
//Lotta 

9 kommentarer:

Beppan sa...

Så vackert!!! Smart med plywood som undersida.
Ska lägga tipset i minnesbanken inför nästa år.
Inte läge att hitta material i snön därhemma i skogen just nu.

lavendia sa...

Mycket fin. Ja det blir nog stadigare och lättare att jobba med plywood som bas.

Meta sa...

Ursnyggt, det tar jag till mig hinner kanske inte i år men det kommer ju fler år.
Ha en fin kväll
kram Meta

anemonen sa...

Sådana hjärtan gillar jag ack så fint det är med lärkkottar.

annika sa...

Snyggt! Kul att se tips på olika stommar som man kan jobba med.

annika

Marit sa...

Det ble så fint, jeg er så glad i natur-materiale og det passer så fint til jul og advent pynt.

Klem fra Marit.

Törnrosa sa...

Och det som är mörkt ute nu. Annars hade jag nog rusat ut och börjat göra en krans eller ett hjärta med ditt fina som inspiration. Kanske imorgon?
Hej från Törnrosa

Anneli - A'la Foto sa...

VIlken underbar krans! Hade jag tid skulle jag försöka mig på att göra en sån! Det vore superkul! Men var får jag tag i plywood? Får tänka på saken! :O)

LINDA sa...

Så fint Lotta! Som sagt förut - någon gång vill jag få pyssla hos dig och lära mig ett och annat. Du är så duktig på kransar!

Här är det en spännande morgon. Rörmokaren skulle ha kommit i fredags. Men då blev det en vattenläcka någonstans och som förstås måste åtgärdas akut. Han skulle komma i tisdags, men fick öroninflammation. I dag kom hans kollega utan att jag visste att han skulle komma. Dessutom var det strömavbrott sedan två timmar - vårt första längre sedan vi flyttade hit. Jag stod i duschen när det ringde på dörren. Jaja, nu har jag i alla fall en rörmokare här - förhoppningsvis har jag snart ett varmt golv, genomgångna golv i resten av huset och elen har just kommit tillbaka i kvarteret ;)

Kram
//Linda