Bloggintresserade

söndag 28 juli 2013

Trädgården i kväll efter 5 mm regn....


..nu gläds alla växter över det uppfriskande regnet som kommit i eftermiddag.
Solrosorna är verkligen stora och ståtliga trots torkan, kul att de blev fina eftersom fröerna inte såg så kul ut..


Rosenskärorna har börjar att komma igång och trots att det är många olika sorter så blev de mörka övervägande, lite synd eftersom de ljusa är vackrast....
Gillar de gulröda lejongapen framför Luciarosorna, men det var mer tur än skicklighet!Pelargonerna på altanen är förvånansvärt fina med tanke på min usla skötsel i sommar...
samt all blåst de fått utstå!Det är inte lätt för "moderna" hallon att konkurrera med gamla hederliga sorter som nu håller på att ta över Rosarugosa häcken....men de får gärna vara där för de är gudomligt goda!Om någon undrar hur det gått med mina frösådda gubbar så ser de ut så här, de blommar och ger snällt bär hela tiden precis som utlovat. Smultronen däremot vill inte alls blomma men har en ofantlig bladmassa....


...och så några bilder från växthuset. Förstår mig inte på auberginen, först blev det massor av små frukter men nu kommer det stora långa på samma planta och de ser inte alls likadana ut???? Någon som vet??och detta är en annan sots aubergin...spräckliga än så länge???


Skördade de första tomaterna idag, GODA men sena...


Orange snackpaprika, många blir det ocg söta och goda är de.


och chilisarna sprutar fram frukter, vissa super heta och vissa helt milda...


Ja, detta var ett lite livstecken från mig, det blir inte så tätt med bloggningen för tillfället för det är mycket annat som ska skötas men jag kommer igen, och jag tittar in hos er ofta men tyvärr blir det inte så många kommentarer just nu :-)
Må så gott och ha en fin start på nya sommarveckan!

6 kommentarer:

Pia Gustafsson sa...

Wooow vad mycket fint du visar. De gulröda lejongapen är ju fantastiska och vilka pelargoner. Härliga bilder. Kraaaam Pia

krakel sa...

Så mycket fint du visar jämt! Jag blir inspirerad men vet att jag inte är tillräckligt duktig eller ihärdig med skötseln som behövs. Chiliplantorna jag fick av dig är i alla fall jättefina!

Isas Trädgård sa...

WAAO .. så vackra dina pelargoner är och solrosorna
är fantastiska och allt annat också !
Vilken avundsvärd arbetsplats din dotter har ...
där skulle jag också vilja jobba !
Ha det så gott !
Kram/Isa

Laila sa...

Oj oj så fint det blommar hos dig! Även vi har fått ca 5 mm regn men hoppas på mera! Snart skördetid inte bara i växthus och köksträdgår utan även på åkrarna där hos dig, antar jag. Förmodar att ni inte vill ha regn då, eller?
Ha det gott!/Laila

Anonym sa...

Förstår om du inte hinner blogga med allt det där att sköta om. Härligt med allt som växer just nu. Jag hade sådana små spräckliga aubergin förra året och de smakade inget vidare, de var beska i smaken.

Farbror Grön sa...

Vilka vackra grödor du har:) Det ser ut som auberginen Farmers long på den första bilden. Frukterna hos oss har också pendlat i storlek. Underbar att skiva och steka dem frasiga i rapsolja:)