Bloggintresserade

fredag 7 september 2012

Färdigtröskat för i år!


Så hände då då det vi väntat på den senaste veckan, vi har slutat tröska och allt är inne under tak. Vi blev klara igår men tiden och orken fanns ej för ett inlägg då. Det känns så HÄRLIGT!!!
Så här såg gårdagen ut, som vanligt så här års var det tidig uppstigning för att skifta i torken och att få se ytterligare en soluppgång....


Soluppgången var vackrast åt "fel håll" igårTröskan var igång redan klockan 7 eftersom det för ovanlighetens skull inte var någon dagg.
Hittade lite fina blåklintar (östergötlands blomma) som fick bli med på bild innan tröskan slukade dem.


Det dammade   MYCKET!!!!  om tröskan.Så kom halmpressaren och pressade halmen till våra hyresgäster Lotus och Caramba
och sen hjälpte O till att få in halmen efter avslutad tröskning.


NU ÄR DET KLART!
Resten av dagen ägnades åt att köra hem alla lass, sköta torken och köra med Carriern i rapsstubben
och även det blev klart innan det började regna igen men då hade mörkret fallit för ett bra tagsen!
Idag skiner solen igen och det känns toppen!

7 kommentarer:

Min plats i solen sa...

Härligt att vara klar. Det är en skön känsla. :)

Ha en fin helg och hoppas att solen fortsätter att skina (här regnar det och det är definitivt kanelbulleväder ;)) hos er.

Kram Lotta

Tiger sa...

Vilken tur ni måste ha haft med vädret! Här blev det regn på kvällen, men då kanske ni redan var klara? Härliga bilder och det måste var skönt att allt är skördat nu!

Du gissade alldeles rätt! Världen är minsann inte stor! Ingemar är bror till min svärfar (som inte lever längre), som var nästan den enda av syskonen som flyttade från Östergötland. Så min man är uppväxt i Västergötland i stället på ett lantbruk som i dag drivs av min mans bror. Men är du släkt med Mary och Ingemar också eller "bara" granne? Nu blir det ändå roligare att titta in på din blogg, när man känner till omgivningarna! :-)

Soliga hälsningar
Elisabet

Majberggrens's Värld sa...

Du tar så jättefina foto! Och det är roligt att se bilder från ditt arbete på åkrarna. Lite ovanligt! Njut nu av att skörden är bärgad //M

Anki sa...

Så härligt det måste kännas att allt är inne under tak!
Massor med sköna bilder - gillar den där sista blåklinten.. känns som ett farväl till sommaren :)
Ha en trevlig helg!

LINDA sa...

Hej!

Tack för tipset om vitost. Hade tänkt ha det i salladen, men burken jag hade var för gammal :/ De brukar INTE hinna bli det hemma hos oss. Blev nyfiken på dem du tipsar om. Vet du vad de heter? Måste ju åka till Östis och leta :)

Kram och solsken
//Linda

PS! Har aklejan tagit sig?

Nette Cecilia sa...

Tänk så skönt när allt är under tak ,här går bönderna bara o väntar på att det ska sluta regna tyvärr ser det som om dom får vänta ännu några dagar .Fina bilder du fick ,trevlig helg, Nette

Märit i Mariehem sa...

Gläds med dig att allt är under tak nu! Förstår att det är underbart och hoppas att ni kan få ta det litet lugnare ett tag.
Det är så roligt att se dina fina bilder!

Ha den god helg!