Bloggintresserade

tisdag 21 augusti 2012

Brödbak


Som jag då skrev innan blev det en bakförmiddag idag. Började med att gå och hämta nytorkad råg som jag krossade till äpplelimporna, jag tycker det är så himla kul att använda det vi själva odlat, tyvärr har vi inte längre någon kvarn i närheten där vi kan få vårt egna mjöl.


Testade också mina nya korgar som dottern inhandlat till oss ( de säljs hos rättvisebutikerna)


och så här blev resultatet men årets råg och färska äpplen från trädgården.....Det blev också 4 "Leila limpor" vilka jag alltid bakar för de går så fort och jag blandar i vad som faller mig in, idag blev det gulbetor (skulle varir röda hade jag tänkt mig för förgens skull men rådjuren hade hunnit skörda före mig), solroskärnor och pumpafrön.
Det hade ju varit snyggare med röda prickar!Nu har regnet slutat och solen börjat titta fram så nu är det dags att gå ut igen!

10 kommentarer:

Karla sa...

Hmmm...finns det något godare än nybakat bröd? Dina limpor...ja...helt perfekta!
Kram Karla.

Törnrosa sa...

Men du Lotta, hur många timmar har ditt dygn, egentligen? Och allt du tar i verkar bli en bit av himlen, vilket du bakar, plockar en bukett eller fotograferar. Så spränger du in lite lantarbete däremellan bara så där!!!
Kram och fortsätt ge oss av din vardag.
Törnrosa

lavendel mio sa...

Hei
Så nydelige brød du har bakt!
Jeg har slike kurver, så nå skal de prøves til brødbaking:)
Nydelig eplekake lengre nede her:)
Ha en fin dag, klem Hanne

Anonym sa...

vilka härliga limpor du har bakat, tror jag måste baka nån gång igen :-)
det är så gott med nybakat bröd ....
ha en underbar kväll

Nyanser av vitt sa...

Vad duktig du är och så gott det ser ut.
Kram Agneta

Vårt röda hus sa...

Vilka fina bröd du bakar. Ser väldigt gott ut! Har läst några av dina inlägg och sett på dina mycket vackra bilder! Oj, vad ni får jobba! Men ni får lön för mödan i form av vackra natutupplevelser tror jag?

Ha det gott.
Kram Eva-Mari

Malin sa...

Men det är ju så fantastiskt att du kan hämta din egen säd! Det finns små kvarnar att köpa på den härliga sidan Hjemmeprodukter.
http://www.hjemmeproduktion.dk/shop/kornkvaerne-melkvaerne-5c1.html
detta har du säkert koll på, men jag kunde inte låta blir att tipsa.
Finfina bröd du bakat. Jag har tyvärr kommit av mig i bakningen. Lättare att komma igång igen på hösten tror jag.
Vi ses!

Annika Christensen sa...

Vilka fina korgar! Har du egen säd! Vilken grej!!!
Bröden ser ju så goda ut....
Vad kul att du visar oss.
Allt gott
annika

LINDA sa...

Härligt! En kollega till mig köper hela korn (eller vad det kallas) av olika sädesslag och mal själv i en sädeskvarn. Den är lite väl stor att alltid ha på köksbänken, men den är jättesnygg och mal mjöl jättefint! Jag tycker förstås att det är jätteroligt att få mala när jag kommer dit. Blir som en femåring på julafton. Tror att hon har köpt den i Tyskland. Kanske vore något :) Det går faktiskt riktigt snabbt och den är eldriven :) I dag är porträttet på kvinnan jag besökte på Öppen trädgård i tidningen.

Kram
//Linda

Anonym sa...

Förstår att du saknar möjligheten att mala eget mjöl. Att använda egna råvaror känns som en fantastisk rikedom. Leilas limpor lät intressant, var kan man hitta det receptet?