Nu finns det tidiga transparanger klara så nu är det bara att baka äpplekakor och det gillar jag och åtgången brukar vara strykande :-)
Här följer mitt enklaste recept:
Vispa 2 ägg med 2 dl socker, tillsätt 2dl mjöl och häll ut i smord form. Lägg på klyftade äpplen och kanel. Hyvla över 100 gr smör och toppa med pärlsocker och kanske coccos.
Grädda i 175 grader 20-25 minuter.
Öka upp receptet beroende på hur stor form ni har. Till denna formen tog jag 3 ägg.
Upptäckte i går att björnbären börjat mogna så nu har jag skördat de första stora fina bären, men attans vad taggig busken är.....
Eftersom det tyvärr har regnat 10 mm i natt står tröskan still idag och jag har satt limpdegar som nu står på jäsning. Får kombinera torken med inomhusjobb idag.
2 kommentarer:
Det låter som en mycket god och snabbt fixad äppelkaka den ska jag testa! tack för receptet önskar er en fin fortsättning på veckan från Kristina
Vilka fina kort på Björnbär. Vi har en liten "buske" men de är långt ifrån mogna ännu. Men den som väntar på något gott.......//M
Skicka en kommentar