Bloggintresserade

tisdag 3 juli 2012

Pionfrossa


Nu är nog de flesta av våra pioner som finast, det är fortfarande några sorter som inte slagit ut men de kommer också snart. Visst är det väl nästan ofattbart att det kan rymmas så mycket vackert i en liten rund hård knopp. Vi har pioner på flera ställen i trädgården men de flesta står i en lång rabatt som jag hoppas ska bli kraftigare för varje år som går.Tyvärr har det myckna regnandet gjort att många lagt sig, men å andra sidan har de växt till sig väldigt kraftigt i år och det är ju jätte bra!


Alltså...fatta hur fina de är.....jag tycker det är helt otroligt....


Det här är de äldsta och de kommer från min mormor och morfars trädgård...Den här är STOR och färgen är urläcker speciellt i solnedgången...
och så några små försyntaDet här är vår vita skönhet med rosaröda strimmor och faktiskt den enda pion som jag har köpt...

Som sagt så gillar jag verkligen pioner men det gäller att ta vara på tiden med dem för underbart är kort!
Hoppas ni inte är helt uttröttade på alla pionbilder...och hoppas att det underbara sommarvädret stannar ett tag, det var 19 grader i sjön idag så det blev ett långdopp!!!

10 kommentarer:

Ingeborg sa...

Nydelige bilder av de vakreste blomster:)

Bea sa...

Helt ljuvligt med dessa underbara blommor!
Må gott /bea

Inger sa...

Hej Lotta,
så många fina pioner du har, själv har jag bara två stycken och en nyplanterad trädpion.
Min svarta chili är en Checkoslovakian Black.
Ha det bra!

Landbohaven sa...

Jeg kom tilfældigt forbi din blog.
Smukke blomster.
Tak for kigget.
Ha´ en god aften.

marit´s,,, sa...

Å så flotte peoner ,nydelige bilder også.

Prøv for å linke,,,

1. klikk på overskriften på ditt innlegg(pionfrossa)
Klikk på addresse linjen , nå ble adresse linjen din blå , høyreklikk og kopier den.

2. Gå på Mosseplassen , nederst på siden ,,add your link,, klikk på den.

3. URL , klikk og lim inn din adresse..
navn, skriv ditt navn ,,Lotta,,
Email ,din email.

4. Klikk på neste stepp ,,nederst.

Prøv igjen så du får vist frem de flotte bildene dine,

Marit.

Anne (Moseplassen) sa...

oioi så nydelige peoner du har! Skikkelig lekre :D
Jeg så kommentaren din hos Marit, så jeg tok meg den frihet å legge inn bidraget ditt i peonsamlingen på Moseplassen. Dersom du ønsker et annet bilde skal vises der så si i fra hvilket, så bytter jeg.

Det kan være du prøvde å lenke til forsiden av bloggen, og at det er derfor du ikke fikk til (en må lenke til selve bloggposten), eller det kan være at lenkedingsten hadde hikke, det hender. Om du har lyst til å bidra hos meg en annen gang og ikke får til å legge til så bare legg lenke i bloggens kommentarfelt, så legger jeg inn for deg.

Klem Anne :)

Rigmor sa...

Tröttar inte på pioner, är ju själv smått piongalen, fast jag inte har så många än!! De är ju underbara, doftar underbart och påminner så mycket om en svunnen tid tycker jag. Sen finns det ju de som luktar mindre gott...tyvärr!! Så här har samlandet just börjat...
Kram kram

LINDA sa...

Fina pioner. Min stora pion har vi fått bygga en inhängad till av armeringsmatta - det fina stödet vi köpte är på tok för litet ;)

Paprikaplantorna ser inte kloka ut - men en paprika är på gång och jag fattar inte hur den lilla plantan ska klara av frukten ... Chilisarna däremot mår prima. Red Bitch är den som växter mest och finast :)

Nette Cecilia sa...

Vilka underbara pioner ,dom är ju sååå underbar ,fina bilder också .Jag undrar om du kan säga vilken gröda jag fångat på bild för mig är den obekant men det fanns flera åkrar på slätten där vi var med dom där blommorna ,kram Nette

Livet på Vestergård sa...

Sååå vackert! Pioner är verkligen ljuvligt fina.
Ha en fin fortsättning på helgen! Kram Kicki