Bloggintresserade

tisdag 29 maj 2012

Morronrunda i trädgården...

Vi har lämnat några ruggar med rödblära i gräsmattan och de blommar som bäst just nu


Pionerna kommer sig mer och mer för var dag nu...


och syrénerna är som finast...tänk om man kunde bevara doften, såg ett recept på syrén saft och är lite sugen på att prova men kan inte bestämma mig om jag tror det är gott eller inte??? Någon som provat??


Aklejorna har också börjat att blomma så smått
..den här dubbla är min favorit!


Daggkåpan gör skäl för namnet, de är så fina att använda i buketter tycker jag.


och kaprifolen doftar helt gudomligt om kvällen....

5 kommentarer:

Nette Cecilia sa...

Vi brukar också lämna kvar den röda i gräsmattan ,den är ju så vacker .Så vacker din syrén är ,har inte provat på någon sådan saft .Aklejor är mina favorit blommor men det tar nog någon vecka ännu innan dom blommar .Min kamera är en Canon 500 D ,objektivet som jag använder mest är 75-300mm jag gillar att använda det .Du kan nog få dina färger o skärpan bättre (inte för att jag tycker att det behövs) om du rdugerar dina bilder .Ett bra gratisprogram som jag använder är photoscape du kan ladda ner det gratis.Sonen har en Canon 60 d ,den är nog ännu bättre men dubbelt dyrare . Fråga gärna om det är något .Nette

Anonym sa...

Hej, fina bilder och härlig sommarkänsla. Ser ut som om sommaren har kommit längre hos er än hos oss en bit utanför Göteborg. Jag har provat syrensaft, helt ok enligt min smak. Gillar du flädersaft tror jag du gillar även syrensaften. Det blir en lite lila färg som jag tyckte var fin. Lycka till. Ingegerd

Nellie sa...

Gjorde syrensaft förra året och ska göra det i år igen. Lite som fläder... Tack för fina bilder, som vanligt :)!

Cika sa...

Jag har blandat syrenblommor i socker. Men aldrig gjort saft..har tänkt mig att smaken blir sådär giftig och parfymig. Men, smakar det som fläder, så ska jag absolut prova att göra syrensaft : )
/Cika

Rigmor sa...

Jaha...och de vackra blommorna i gräsmattan har jag då inte sett till här!! Verkligt synd, för de var väldigt söta!!
Syrén...nja, det känns lite sådär som saft, men det är klart kan man använda viol så...Däremot tycker jag om både aklejor och pioner, aklejorna blommar här men pionerna är fortfarande i knopp, väntar spänt på att de ska slå ut...Det stannade ju av lite nu när värmen försvann.
Ha det så gott!!
Kram kram