Bloggintresserade

onsdag 22 februari 2012

Surdegs bröd.

Äntligen....verkar det som om jag börjar komma överens med mina surdegar, för nu har jag lyckats klara av att förvara både vetesuren och rågsuren i flera veckor utan att de har dött!!! Översta bilden är bagetter med vetesur, började med degen igår kväll och nu var de klara lagom till middagen, men det krävs att man jobbar hemifrån om man ska baka samtidigt som man jobbar för det tar sin lilla tid men resultatet blir attans gott. Det går hur som helst väldigt bra att kombinera med målningsarbete.

Här är degämnena till rågbagetterna rundrivna och ligger och väntar.

Färdiga vetebagetter

Utbakade rågbagetter

Nybakta rågbagetter.....

Levainbröd med stora hål i, blev inte världens vackraste men dessto godare.

Kalljästa frukostfrallor som stått i kylen över natten samt nykokt blodapelsin marmelad,
det tycker jag är en lyxig helgfrukost!

och så ett rågbröd men mycket russin, tranbär och frön i, det blir väldigt gott att rosta!!!

Sist men inte minst...ett litet vårtecken från i går, nyplockade snödroppar och semlor.
Önskar alla en riktigt bra dag!

4 kommentarer:

strandskatan sa...

Blir hungrig på en gång :)
Så fint fotograferat bröd.
Hälsningar Halina

Lasseivomma sa...

Du, dom där bröden går inte av för hackor. Har du bageri hemma, eller distansarbetar du som bagare? Jag får inte riktigt ihop det, men snygga bröd har du fått till som fotograf, och nybakat surdegsbröd är en ren välsignelse att äta.

Nässelblom och choklad sa...

Åh, så mycket goda bröd. Surdegsbröd blir verkligen gott, men det är lite pyssligt att hålla surdegskulturen vid liv...Och visst krävs det att man jobbar hemma och kan passa den långa jäsningstiden. Bröden ser i alla fall fantastiskt fina och goda ut.

Här är gudagott att vara ! sa...

Man kan riktigt känna doften av nybakat bröd !
- Det vattnas i munnen när man tänker på hur bröden skulle smaka...
Är periodare när det gäller surdegsbrödsbakning, men att det blir supergoda bröd är då säkert !
- Skulle väldigt gärna vilja ha receptet på ditt rågbröd med tranbär...
Om du orkar och vill får du gärna maila det till : annelivallssonlidman@hotmail.com

Ha det gott !
Kram Anneli ♥