Bloggintresserade

tisdag 3 januari 2012

Frukostgodis

Idag blev de sista valnötterna  knäckta och sen gjorde jag en stor sats med frukost mysli av julens sista nötter och torkade frukter

Valnötter, paranötter, mandlar, hasselnötter, cashewnötter, div. gryn, kli, vetegroddar, pumpafrön, solroskärnor och krossade linfrön blandades och rostades i ugnen

Torkade äpplen, ananas, fikon och aprikoser hackades och blandades med tranbär och olika sorters russin
och sen blandades allt ihop när det rostade hade svalnat.

Det blev en riktig lyxvariant tycker jag och allt som var över sen julen togs till vara....så nu ska jag riktigt njuta av mina frukostar!

Det fick bli provsmakning till efterrätt då jag gjort en vitaminstinn fruktsallad som jag toppade med LITE lättcremefraiche och en gnutta houng och sen toppade med myslin. Väldigt gott vill jag lova.

9 kommentarer:

Gela sa...

Vilken helt underbar blogg du har själv. Väldigt glad att du hittade in till mig så jag har möjligheten att hitta in till dig. Här skall jag minsann botanisera runt mera när tiden finns efter middagen. Ha en fin fin kväll/Gela

Annika Christensen sa...

Mums mums det här är något för mig. Smart att göra musli på resterna.
Fruktsallad blir det här ikväll.
Ha det gott
Annika

Nette Cecilia sa...

Här var det mumsigt värre ,kram Nette

krakel sa...

Gu va gott det ser ut!

LINDA sa...

Åh, så gott och lyxigt det ser ut!

Tack för kommentaren du lämnade hos mig. Mina julrosor har aldrig stått inne, utan bodde ute redan på plantskolan. Där trodde de att det skulle vara okej med minus fyra grader, men nu ska det visst gå ner till tio minus. Du har inget halvsvalt, skyddat ställe att förvara dem på ett tag så att de vänjer sig? Jag försökte ha inomhus förrförra året, men det var på tok för varmt.

Tack! Tårtan var god :)

//Linda

Lyckans lilla hus sa...

Mmm, så mumsigt det där lät efter julens lite mäktigare mat. Härliga bilder! //Marie

Lusthuset sa...

Så kul att du hittade till mig. Du är bara så välkommen tillbaka. Tänk du att kunna plocka blommor i januari. Ha nu en bra vecka. Kram!

Nässelblom och choklad sa...

Tack för titten och de rara orden hos mig. Vilken jättehärlig blogg du har, hit kommer jag gärna tillbaka. Gillar verkligen ditt moodboard för december - så vacker krans det blev! Massor med fina bilder i din årskavalkad och dina andra inlägg. Du ser ut att ha gjort lyxig müsli, vilken skillnad på innehåll av godsaker jämfört med köpt. Där får man leta efter nötterna och frukten. gott till och med som dessert!

lavendel mio sa...

Mmmmm, dette ser såå godt ut:))
Elsker musli! Takk for resepeten:)
Ønsker deg en fin dag, klem Hanne